Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

ZO 07 nov  |  14.00 - 17.00 uur

Meditatief Zelfonderzoek: thuiskomen in je Hart

  • Herinner Liefde | Edwin Reurings
  • Je kunt aanmelden via de website.
  • 0,00 | Je kunt achteraf vrij geven.

In de meeste vormen van meditatie richten we de aandacht op een specifiek iets, zoals bijvoorbeeld onze ademhaling, lichamelijke sensaties of een gevisualiseerd beeld. In meditatief Zelfonderzoek wordt de aandacht naar binnen gericht, op de waarnemer zelf. 

Voorbij onze gebruikelijke focus op het veranderlijke kunnen we onszelf vinden als de ruimte waarin alles verschijnt, de onveranderlijke oorsprong. Hoewel deze ervaring moeilijk in woorden is uit te drukken komen liefde, dankbaarheid, eenheid, stilte, vrijheid en openheid dichtbij.

In meditatief Zelfonderzoek stellen we onszelf vragen die tot doel hebben om onze aandacht terug te leiden naar onze oorsprong, naar Liefde. De meest directe vraag hierbij is: ‘Wie ben ik?’ (sommigen geven de voorkeur aan de vraag ‘Wat ben ik?’). We zijn gewend om bij de beantwoording van een vraag gebruik te maken van ons verstand en ons geheugen. In meditatief zelfonderzoek zijn we niet op zoek naar een conceptuele definitie van onszelf, maar naar een directe ervaring daarvan. Op het moment dat ons denken stopt met het bedenken van het antwoord op deze vragen dient het ware ‘antwoord’ zich aan.

In de bijeenkomsten voor meditatief Zelfonderzoek zullen we de meditatie zowel in tweetallen als alleen beoefenen. Je krijgt van te voren een uitleg en er is ruimte voor vragen en uitwisseling van ervaringen.


Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stress en Burn-out Coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding