Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

DI 31 jan  |  19.45 - 21.45 uur

5Rhythms cyclus/losse lessen - Alkmaar Oudorp - Start nieuwe cyclus van 6 avonden

  • Embodied Dance of Life - 5Rhythms & Open Floor | Monika Körschner
  • Iedere week op dinsdagavond, cyclus/losse lessen mogelijk
  • 16,00 | € 75 voor 6 lessen t/m 14 maart 2023 / € 16 losse les

5Rhythms® van Gabrielle Roth is een workout & dynamische dansmeditatie in één voor iedereen die van dansen, beweging en muziek houdt. Het is een eenvoudige maar diepgaande bewegingsvorm waardoor je in je lichaam landt, je energie gaat stromen en welke heelheid, creativiteit en verbinding in je leven kan bewerkstelligen. 

De ritmes zijn vloeiend, staccato, chaos, lyrisch en stilte. Ieder ritme lijkt op zich eenvoudig, maar faciliteert een diepe en oneindige bron van ontdekkingsmogelijkheden. Samen vormen de ritmes een golf van energie die golf na golf gedanst kan worden. Er zijn geen danspassen om te leren.  We dansen alleen op onszelf, samen met gelijkgestemden en in contact met alles om ons heen. 

De lessen staan op zichzelf en zijn los te volgen.
Wel wordt geadviseerd meerdere lessen te volgen om je ervaring te verdiepen. De avonden beginnen meestal met een vrije warming up gevolgd door een uitleg van het thema van de les met suggesties die helpend voor je zijn tijdens de dans. De docent biedt verder professionele ondersteuning en mixt een diversiteit van uitnodigende muziek met heldere gerichte begeleiding om je te inspireren tot energieke en zachte dansen, tot samen dansen en alleen. Hierdoor geven we ons lichaam meer bewegingsvrijheid en de mogelijkheid ons leven volledig in al zijn facetten te dansen. 

Een work out voor lichaam en geest! Uit onderzoek blijkt dat dansen energie geeft, veerkracht, levenslust, ontspanning, verbinding, creativiteit, een goede conditie, heling, plezier en meer. Ervaring is niet nodig, bereidwilligheid wel. Iedereen kan dansen en is welkom. 

  • Vrije School De Sterrenzanger
    Suze Groeneweglaan
    1183EK Alkmaar Oudorp
Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding