Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

Uitverkocht - Bewust Haarlem Lezing Liefdesbang met Hannah Cuppen
DI 26 maart | 19.30-22.00 uur | Haarlem

Inloop vanaf 19.30 uur - Start lezing 20.00 uur
16,53 excl. 21% BTW | LEZING IS UITVERKOCHT


Deze lezing is uitverkocht!  Op de hoogte blijven van al onze evenementen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


Wanneer: dinsdag 26 maart 2019. Inloop: 19:30 uur. Start lezing: 20:00 uur
Waar: Het Verhalenhuis - van Egmondstraat 7, Haarlem-Noord

LET OP: Verhalenhuis Haarlem ligt in een woonwijk en parkeren in de straat is heel lastig. Kom daarom s.v.p. zoveel mogelijk met de fiets of bus. (Bus 3, halte Spaarnhovenstraat, stopt vrijwel voor het Verhalenhuis.). 


Hoe zit jij in je relatie? Gaat het nogal eens moeizaam? Of heb je geen relatie? Of heb je meerdere relaties gehad en bleek het telkens toch niet dàt te zijn waarnaar je op zoek was, of waarnaar je nog steeds op zoek bent? 

In het populaire boek Liefdesbang van Hannah Cuppen wordt uitgelegd dat dit alles met verlatings- en bindingsangst te maken heeft en hoe je hiermee om kunt gaan. Op dinsdag 26 maart geeft Hannah Cuppen bij Bewust Haarlem een lezing hierover, met muzikale ondersteuning van singer/songwriter Dennis Kivit.


Over 'Liefdesbang'
De manier waarop we geleerd hebben ons te hechten, bepaalt hoe we dat later doen in partnerrelaties. Zo zijn er mensen die graag een relatie willen maar waarbij de ander zich steeds terugtrekt. Of mensen die keer op keer verliefd worden op iemand die al een partner heeft of die zelf de neiging hebben de ander op afstand te houden net als die voor hen wil gaan. Of mensen die wel een relatie hebben, maar hierin niet de intimiteit of wederkerigheid vinden waaraan ze behoefte hebben.

Als je steeds opnieuw in dit soort situaties belandt, herhaal je een oeroude dans: de dans van verlatingsangst en bindingsangst. Veel mensen, of ze nu single zijn of een relatie hebben, herkennen zich in deze ‘liefdesbange’ dans. Het thema is universeel en daarmee leerzaam voor iedereen.

Deze interactieve lezing geeft antwoord op vragen als:
*​Waarom trekken mensen met verlatingsangst juist mensen aan met bindingsangst?
*​Wat ligt er onder de dynamiek van verlatingsangst en bindingsangst?
*​Wat is ervoor nodig om deze dans te doorbreken?
*​Hoe wordt je of blijf je (weer) beschikbaar voor de liefde?

Over Hannah Cuppen
Hannah Cuppen (1973) is integraal therapeut, trainer en auteur. In haar eigen praktijk begeleidt ze mensen in diepgaande processen. Naast haar ervaringsdeskundigheid heeft zij zich ook beroepsmatig gespecialiseerd in de dynamiek van verlatingsangst en bindingsangst. Daaruit is in 2014 haar eerste boek Liefdesbang voortgekomen. Op basis van dit boek geeft ze trainingen over het overwinnen van verlatingsangst en bindingsangst. Op basis van dit boek geeft ze trainingen over het overwinnen van verlatingsangst en bindingsangst. Haar boek is inmiddels in het Duits vertaald. In januari 2017 is haar tweede boek Liefdesroep uitgekomen. Op 7 mei verschijnt Liefdeskunst, het werkboek bij Liefdesbang.

Wanneer: dinsdag 26 maart 2019. Inloop: 19:30 uur. Start lezing: 20:00 uur
Waar: Het Verhalenhuis - van Egmondstraat 7, Haarlem-Noord
Verhalenhuis Haarlem ligt in een woonwijk en parkeren in de straat is vrijwel niet mogelijk. Kom daarom zoveel mogelijk met de fiets of bus. (Bus 3, halte Spaarnhovenstraat, stopt vrijwel voor het Verhalenhuis.)

 

Tickets: Uitverkocht.


 

Informatie + Aanmelden » Bewust Haarlem

www.ticketkantoor.nl
Bekijk Facebook event

Het Verhalenhuis
Van Egmondstraat 7
2024 XL Haarlem

Bewust Haarlem
0235276133
info AT bewusthaarlem DOT nl

Meer agenda van Bewust Haarlem

september 2019

Bewust Haarlem Film: Walk with me

VR 27 sep 19.30 uurMeditatiefilm
Bewust Haarlem Film: Walk with me

Walk With Me is een prachtige cinematografische reis in de wereld van mindfulness, waarin de wereldberoemde boeddhistische leermeester Thich Nhat Hanh centraal staat.
Bewust HaarlemHaarlem

oktober 2019

Open Netwerkochtend Bewust Haarlem bij het Toneelschuurcafé

WO 02 okt 09.00 uurnetwerkbijeenkomst
Open Netwerkochtend Bewust Haarlem bij het Toneelschuurcafé

Welkom op deze netwerkochtend voor professionals van 9.00 tot 11.00 uur bij De Toneelschuur. Er is geen programma; gewoon gezellig bijpraten onder het genot van een kopje koffie of thee met collega's.
Bewust HaarlemHaarlem
Bewust Haarlem Wandeling in de Kennemerduinen bij Bleek en Berg

ZA 05 okt 10.00 uurCoaching - Wandelcoachingevenement
Bewust Haarlem Wandeling in de Kennemerduinen bij Bleek en Berg

Stilte wandeling. In het begin is er een korte meditatie oefening en daarna is het wandelen in stilte. Na afloop is er de mogelijkheid, voor wie wil, om met elkaar koffie te drinken bij Bartje Bloemendaal
Bewust HaarlemBloemendaal

november 2019

Bewust Haarlem Wandeling op Landgoed Elswout

ZA 02 nov 10.00 uurCoaching - Wandelcoachingevenement
Bewust Haarlem Wandeling op Landgoed Elswout

Wandeling is op het landgoed Elswout aan de rand van Haarlem/Overveen. De wandeling staat in het teken van relax, rebalance & enjoy. Ontspannen wandelen wordt afgewisseld met enkele lichte oefeningen vanuit yoga en bosbaden
Bewust HaarlemOverveen

januari 2020

Bewust Haarlem Wandeling in de Kennemerduinen bij Bleek en Berg

ZA 04 jan 10.00 uurCoaching - Wandelcoachingevenement
Bewust Haarlem Wandeling in de Kennemerduinen bij Bleek en Berg

Stilte wandeling. In het begin is er een korte meditatie oefening en daarna is het wandelen in stilte. Na afloop is er de mogelijkheid, voor wie wil, om met elkaar koffie te drinken bij Bartje Bloemendaal
Bewust HaarlemBloemendaal
Foto 14 Bewust Haarlem Klik om te vergroten

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Astrologie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Catering Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Drukwerk en uitgeverij Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Filosofie Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunst Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem