Rondleiding Haarlemmer Kweektuin
ZO 19 augustus | 10.00-11.00 uur | Haarlem

| inclusief diner en welkomstdrankje (excl. overige drank)


WANDEL MEE DOOR DE HAARLEMMER KWEEKTUIN
De voormalige Stadskweektuin heeft niet alleen een naamsverandering ondergaan (Haarlemmer Kweektuin) maar ook de inrichting is goeddeels veranderd. Van een plek waar bomen opgeslagen werden, zwaar gereedschap en rollend materieel voor het groenonderhoud in de stad werden gestald en onderhouden, tot een ecologisch park met een natuurspeelplaats voor kinderen. Wie het met eigen ogen wil zien, neemt op zondagochtend 19 augustus deel aan een excursie.

VAN CULTUUR NAAR NATUUR
De Haarlemmer kweektuin was voorheen de plek waar de gemeentelijke groendienst gestationeerd was. Na de privatisering van die dienst, is gezocht naar een nieuwe bestemming voor het terrein. Haarlemmers hadden inspraak en er is uiteindelijk gekozen voor centrum voor duurzame initiatieven gelegen in een ecologisch park. Het westelijk deel was al als zodanig ingericht en wordt al decennia lang door NME-Haarlem beheerd. Begin vorig jaar is de rest van de grond aangepakt. Er zijn waterlopen gegraven, het terrein heeft enkele niveauverschillen gekregen en er zijn diverse zaadmengsels met inheemse kruidensoorten ingezaaid. Verder is de heesterlaag flink uitgebreid met een groot aantal gewassen van diverse inheemse soorten. Mooi is om te zien hoe het dierenleven daar op heeft gereageerd. Een aanzienlijk aantal soorten dat niet eerder in de Haarlemmer Kweektuin werd gezien, heeft zich inmiddels in het struweel gevestigd. De Stichting Haarlemmer Kweektuin en NME-Haarlem bieden nieuwsgierigen de mogelijkheid om, onder leiding van een deskundige gids, kennis te maken met de begroeiing van het terrein en haar bewoners (dieren).

NADERE INFORMATIE
De wandeling begint zondag om 10 uur en duurt circa een uur. Deelname is gratis en aanmelding is niet nodig. De Haarlemmer Kweektuin is gelegen aan de Kleverlaan 9 te Haarlem. Verzamelen bij het witte hek.

Meer Informatie + Aanmelden


doen AT haarlemmerkweektuin DOT nl

Haarlemmer Kweektuin, Kleverlaan 9, Haarlem

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Astrologie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Kledingcoach Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Drukwerk en uitgeverij Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie in {{plaats}} Osteopathie Permacultuur Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Haarlem