Dag van de Stilte Haarlem

Dag van de Stilte in Haarlem


Wie kent het niet, voortdurend drukte en lawaai om je heen en vaak ook nog in je hoofd. We hebben veel bezigheden en veel keuzemogelijkheden. Het lijkt wel steeds drukker te worden en veel mensen verlangen naar rust en stilte, tijd om te ontspannen en onze ervaringen te verwerken. Tijd om te reflecteren op wat we hebben meegemaakt en op wat we écht belangrijk vinden in ons leven.  Het ervaren van stilte buiten ons en in ons heeft een positief effect op onze psychische en fysieke gezondheid. Er ontstaat ruimte om te luisteren naar onszelf en naar anderen. In stilte ontstaan inspiratie en creativiteit.


De landelijke Dag van de Stilte op zondag 27 oktober staat in het teken van de behoefte aan meer stilte. In het hele land worden programma’s rond stilte aangeboden. Ook het platform Bewust Haarlem schenkt hier aandacht aan. Verschillende bewuste ondernemers die aangesloten zijn bij Bewust Haarlem organiseren activiteiten rondom het thema stilte, onder het motto:

           Ervaar de stilte in jezelf en voel wat dit voor je kan betekenen.

Programma Dag van de Stilte Haarlem - Zondag 27 oktober.

9.30-12.00 Stilte Wandeling in Amsterdamse Waterleidingduinen
Je voelt de wind op je huid, het contact van je voeten met de aarde. Gedachten komen en gaan. We wandelen grotendeels in stilte door de prachtige Amsterdamse Waterleidingduinen. De uitnodiging is met aandacht te wandelen. Wat dit betekent en hoe je dat het beste kunt doen, zal steeds weer verduidelijkt worden, soms aan de hand van een korte oefening.
Praktijk voor BewustZijn & Transformatie,  € 10,-

14.00-16.00 Stilte ervaren in jezelf
Stilte buiten is mooi. Stilte buiten je is fijn. Stilte in jezelf is ZIJN. Ik nodig je uit om te komen genieten van de stilte. De “drukke jij” voor 2 uurtjes rust te gunnen. Je hoeft niets, alles is goed. Vanuit afstemming op de groep begeleid ik jullie naar de stilte.
Helende Consulten, Vrijwillige bijdrage.

14.00-17.00 Dag van de Stilte geleide meditatie.
Meditatie naar de stilte in jezelf! Op een compassievolle manier wordt je in een geleide meditatie uitgenodigd naar de rust en de ruimte in jezelf. De eerste oefening wordt gevolgd door een stille loopmeditatie, aansluitend drinken we in stilte een kopje thee met iets lekkers. Na de thee volgt een verbindende hartmeditatie waarna de middag wordt afgesloten. Geleide meditatie is een toegankelijke manier van mediteren die harmonie en balans brengt. Je zult je daarna stil, verbonden en ontspannen voelen.
Akaru Coaching, € 15,-

15.00-16.30 Meditatief concert “Helende Geluiden”
Met Mohammed Ahaddaf (Ud) en Emad Ghajjou (Percussie). Bij het tweede concert van “Helende Geluiden” komt Mohamed Ahaddaf zijn nieuwste Andalusische composities spelen op de ud.
Iyengar Yoga Haarlem, € 12,-

15.00-17.00 Stilte Workshop / Mindfulness
Maak kennis met stilte aan de hand van mindfulnessoefeningen. Vaak zijn we zo druk in ons hoofd, dat we nauwelijks aandacht hebben voor het hier en nu. En alleen in het hier en nu kunnen we het leven ervaren. In deze workshop maak je kennis met mindfulness oefeningen om van binnen stil te worden en te beleven wat dat met je doet. Je wordt ook uitgenodigd ervaringen te delen.
ZenPunt Meditatiecentrum,  € 10,-

20:00 tot 21:00 uur Stiltemeditatie
We mediteren samen in stilte met minimale begeleiding. Alleen als je al wat mindfulness of meditatie-ervaring hebt. Neem s.v.p. eigen meditatiekussen en -matje mee.
Praktijk voor BewustZijn & Transformatie,  gratis.


Meer weten? Kijk in de agenda voor alle informatie, zoals locaties.

 

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Astrologie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Catering Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Drukwerk en uitgeverij Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Filosofie Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunst Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem