Osteopathie Casper van Tuijl | Haarlem

Veel mensen leven met klachten die soms moeilijk te behandelen zijn. Denk bijvoorbeeld aan buikpijn, chronische rugpijn, spastische darm, terugkerende blessures, migraine of whiplash.

Medicijnen kunnen in veel gevallen pijn en ongemak tijdelijk wegnemen, maar de oorzaak wordt niet verholpen. Hierdoor kunnen klachten blijven terugkeren.

Osteopathie is een manuele vorm van geneeskunst die zich onderscheidt door de brede benadering van het lichaam. Waar verschillende therapiën voornamelijk lokaal behandelen, loopt ik als osteopaat standaard het hele lichaam na op pijnklachten en bewegingsbeperking. Het komt namelijk maar zelden voor dat bijvoorbeeld lage rugklachten uitsluitend vanuit de rug ontstaan zijn. Zonder de achterliggende oorzaken weg te nemen, zullen klachten blijven terugkeren.

De osteopathie gaat er van uit dat de natuurlijke bewegingsvrijheid van het lichaam aanwezig moet zijn om gezond te kunnen zijn. In de behandeling gaat de osteopaat op geleide van zijn uitgebreide kennis van het lichaam op zoek naar de oorzaak van de klachten.

Hij is opgeleid om te herkennen welke weefsels van het lichaam minder beweeglijk zijn geworden. In de behandeling neemt de osteopaat niet alleen de bewegingvrijheid van de wervels en gewrichten mee, maar er wordt ook aandacht besteedt aan de bewegingsvrijeheid van de buikorganen en aan spanningspatronen ter hoogte van de schedel. Vervolgens wordt de beweeglijkheid van die weefsels met zachte technieken weer hersteld. Dit zorgt voor betere doorbloeding en afvoer van afvalstoffen, waardoor herstel weer kan plaatsvinden.

Over Casper van Tuijl | Haarlem

Vanaf 2002 heb ik mijn opleiding tot osteopaat gevolgd aan College Sutherland in Amsterdam. Verbanden zien en het zoeken naar de oorzaak van de klacht vormt bij iedere patient weer een nieuwe uitdaging.

Het feit dat iedere patiënt uniek is en dat iedereen een andere aanpak vraagt maakt osteopathie zo interessant. Zelfs al komen patiënten met vergelijkbare klachten, geen behandeling is het zelfde. Maatwerk leveren en de tijd nemen om echt naar iemands verhaal te luisteren geven mij veel voldoening in mijn werk.

In behandelingen kies ik meestal een gecombineerde aanpak: zowel de regio van het lichaam die acuut voor klachten zorgt wordt aangepakt als de onderliggende problemen die er voor zorgen dat klachten vaak terug blijven komen. Komt u bijvoorbeeld voor rugklachten, dan zal de eerste behandeling er op gericht zijn om de bewegelijkheid van wervels te verbeteren, maar zullen we ook gaan kijken naar de stand van het bekken en eventuele darmverklevingen die een invloed kunnen hebben op de rug en de houding. Alles met het oog op het verhelpen van de aanwezige problemen en preventie van toekomstige klachten. Want alleen als je het lichaam als geheel behandelt, kunnen klachten geheel genezen.

Naast het behandelen van volwassenen heb ik een grote affiniteit voor werken met baby´s en kinderen. Daarbij pas ik mijn kennis en vaardigheden toe vanuit de postgraduele opleiding Osteopathie bij kinderen van Pantha Rhei en mijn ervaring als ouder en opvoeder van mijn twee dochters.

Osteopathie van Tuijl
Casper van Tuijl

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Astrologie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Kledingcoach Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Cranio-sacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Drukwerk en uitgeverij Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie in {{plaats}} Osteopathie Permacultuur Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Haarlem