Essentiewerk: Shiatsu, Opstellingen en inzichtsessies in Haarlem. | Haarlem

De sleutel voor gezondheid bevindt zich bij de essentie...

Sinds 2008 heb ik mijn eigen praktijk waar ik mensen van jong tot oud behandel. Ik combineer gedegen weldadige lichaamsbehandelingen met inzicht-sessies zodat je leert bij de kern van de zaak te komen en gebruik daarvoor verschillende methodes. Ik breng je graag naar de wortel van de zaak. Deze zit vaak dieper dan we kunnen bedenken.  Ik laat me leiden door dat wat nodig is in het moment en luister, voel en zie welke boodschap het lichaam afgeeft zodat je kunt herstellen en ontwikkelen.

Ik geef shiatsu, individuele familieopstellingen en coaching, waaronder natuurcoaching voor therapeuten, zelfstandig ondernemers, coaches en leidinggevenden. Ik maak gebruik van de Westerse en Oosterse (medische) kennis en kan mij verbinden met een groter veld. Ik kan je daardoor op verschillende niveau’s behandelen en begeleiden op een stuk op je levenspad. 

Het lichaam spreekt duidelijke taal. De essentie is energie. Stroomt het vrij bij jou?

De sessies van Essentiewerk worden vergoed door de meeste zorgverzekeraars

Over Amber Schulze | Haarlem

Ik heb mijn naam Amber Schulze gekregen van mijn Indische moeder en Nederlandse vader. Ik ben geboren op 9 november 1974 in Amsterdam, een zeer sensitief kind.

Om steviger te staan in het leven ben ik de sociale academie gaan doen en hulpverlener geworden in een jeugdgevangenis, slachtoffers van geweld, verwaarlozing en mensenhandel. Na mijn jarenlange werkperiode in de hulpverlening ben ik mij meer en meer gaan interesseren in trainingen op het gebied van lichaamsbewustzijn. Ik wilde mijn sensitiviteit efficient gebruiken en protocollen en het verbale-hulpverlenen loslaten. Ieder mens is uniek en heeft zijn eiegen waarheid. Het lichaam spreekt een duidelijke taal, het laat ons precies zien waar aandacht naartoe moet gaan om te kunnen helen.

Om energie en (lichaams)bewustzijn te begrijpen ben ik Qi Gong en Tai chi gaan beoefenen aan de ITCCA in Amsterdam en shiatsutherapie gaan studeren aan de HBO-academie voor Iokai Shiatsu; ik kreeg kennis van de Chinese Geneeskunde, de basis van de Westerse Geneeskunde, leerde effectieve energetische lichaamsoefeningen en verschillende meditaties. Door deze ervaringen paste ik mijn werkwijze aan en introduceerde shiatsu en lichaamswerk in de zorginstelling waar ik toen werkte.

Ik combineerde mijn werk als hulpverlener met shiatsutherapie en werkte daarnaast als assistent en leraar aan de Amsterdamse school voor Iokai Shiatsu. Ik leerde verschillende werkvormen en methodes zoals familieopstellingen, meditatie, focussen, do-in, reiki en mediumschap.

En toen brak het moment aan. Het werd voor mij tijd de wijde wereld in te trekken om verschillende mensen te kunnen bereiken en hen tot de essentie te brengen van dat wat hen blokkeerd in het leven waardoor herstel kan optreden en levenvreugde toeneemt.

EssentieWerk (sinds 2008)

-Trainer voor Spirituele Vakantiereizen: 2015-heden
-Assistent en leraar shiatsutherapie: Amsterdamse school voor Iokai Shiatsu, 2009-2014
-Teamleider EHBO, Festivals: Open Up 2014 en Healing Garden 2015
-Shiatsutherapeut en lichaamswerker (Do-In): voor vrouwen en mannen met fysieke, emotionele en psychische klachten en
geweldsproblematiek, HVO-Querido te Amsterdam 2009-2013
-Systemisch en crisisbegeleider: Vrouwen-en Gezinsopvang, De Roggeveen te Amsterdam 2001-2013
-Mentor jeugddelinquenten, jeugdgevangenis J.O.C te Amsterdam 1999-2001

EssentieKennis

-Amsterdamse school voor Iokai shiatsu, 2004-2008
-HBO Westerse Medische Basiskennis en nascholing 2009-heden
-Jaaropleiding Familie Opstellingen bij Hylke Bonnema (geaccrediteerd), 2013
-Mediumschap, 2013-heden
-EHBO-cursus en nascholing 2012-heden
-International Tai Chi Chuan Association (ITCCA). School voor Tai chi en Qi Gong, authentieke Yang-stijl, 2003-heden
-Intervisie shiatsutherapie 2008-heden
-Lerarentraining Iokai Shiatsu, door Sasaki Sensei 2011
-Intervisie en nascholing voor Iokai Shiatsutherapie, 2009-heden
-Nascholingen Shiatsutherapie 2009-heden

Essentiewerk.nl
Amber Schulze

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Astrologie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Kledingcoach Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Drukwerk en uitgeverij Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunst Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Osteopathie Permacultuur Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Haarlem