Body-Mind Tao Training - voor fysiek, mentaal en emotioneel evenwicht. | Haarlem

Body-Mind Tao is gebaseerd op het Universal Healing Tao systeem (UHTS) en komt voort uit oude Taoïstische tradities. Het ondersteunt het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Een training voor fysiek, mentaal en emotioneel evenwicht.

Volgens de Chinese geneeskunst huizen onze emoties in onze organen en kan lichamelijke gezondheid niet los worden gezien van iemands houding en emoties. Emoties zijn een vorm van energie. Van sommige emoties krijg je energie, van andere word je moe. Als we aan emoties vasthouden stolt die energie en dat geeft spanning. Als spanning te lang in je lichaam huist vermindert je weerstand en kan je ziek worden.

We besteden daarom aandacht aan onze organen en worden bewust van de intelligentie ervan. Je leert de techniek van de Zes Helende Klanken waarmee je spanning/ hitte in een orgaan kunt ontspannen/ koelen. Emoties zijn net als de seizoenen, ze komen en gaan. 

De techniek van De Innerlijke Glimlach is daarbij fundamenteel. Het leert je zonder oordeel naar jezelf en de wereld om je heen te kijken. Met zachte ogen en een kalm hart ben je aanwezig in je centrum, je buik. Je leert te staan als een boom, diep geworteld in de aarde. Hoe dieper je geworteld bent in de aarde, des te groter je potentieel voor spirituele groei. 

Body-Mind Tao is op zoek naar de verbinding van de mens tussen hemel en aarde in relatie tot zichzelf en de ander. Waar komt levenskracht vandaan? Het doel is het verlichamelijken van een nieuwe helder bewustzijn.

Over Nikki Broos | Haarlem

Nikki Broos werd in 1967 in Almelo geboren. Na de middelbare school behaalde zij in 1989 haar diploma aan de opleiding Dramatherapie in Nijmegen en in 1995 aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling (SNDO) in Amsterdam.

Ze was verbonden aan diverse dans/ theaterproducties en had daarnaast een fotogalerie. Momenteel is zij mede-eigenaar van Kunst-in-Zaken, een financieel administratiekantoor voor kunstenaars op het Damrak in Amsterdam. Zij woont met haar twee kinderen op een prachtig klein maar fijn plekje in Amsterdam met uitzicht op bomen en water.

Zij beoefent sinds 2004 Healing Tao. In 2013 werd zij gecertificeerd Universal Healing Tao Associate instructeur.​ In de zomer van 2016 werd zij door Masahiro Ouchi gecertificeerd in de Tai Chi Chi Kung. In de zomer van 2017 is zij gecertificeerd Healing Tao instructeur.

Zij heeft getraind met Michael Winn, Barry Spendlove, Peter den Dekker, Masahiro Ouchi en Robert Peng. Bij Koen Tangelder traint zij de 5 elementen yoga. De training van Denise Bloemen staat nog op haar lijsje.


Foto 3 Nikki Broos Klik om te vergroten

Body-Mind Tao
Nikki Broos


Professionals in de categorie Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong)

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Astrologie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Catering Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Drukwerk en uitgeverij Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Filosofie Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunst Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem