Coaching voor een gezonde leefstijl middels voeding, beweging en wellness | Haarlem

Ik ben sportdietist, voedingsdeskundige en coach voor een gezond en fit leven.

Gezond en fit leven is de basis voor een goede gezondheid en om een goede gezondheid en fitheid te behalen op oude leeftijd. Dit wordt enkel niet alleen bereikt met voeding maar een totaal concept met een goede samenstelling van de voeding, minimale beweging en ontspanning of stress release.

In de huidige maatschappij ontstaan er veel welvaartsziekten die voor een groot deel veroorzaakt worden door het gebrek aan inzicht in een goede voedingssamenstelling, en verkeerd inzicht in een gezonde leefstijl.

Als coach benader ik iedereen holistisch en probeer ik bij elke persoon een bewustwordingsproces op gang te zetten d.m.v. zijn eigen persoonlijke situatie een balans te zoeken om toch een goede gezonde leefstijl aan te meten. Mensen ervaren zich fitter en sterker en deze verandering wordt uiteindelijk onbewust een onderdeel van hun leven waar ze niet zonder meer kunnen.

Over Haydee Sarucco | Haarlem

Mijn naam is Haydee Sarucco. Mijn passie voor gezond, lekker en puur voedsel is mij bijgebracht tijdens mijn jeugdjaren in Suriname, waar gezond en lekker eten met een multiculturele diversiteit, en het sociale karakter hiervan net zo belangrijk en vanzelfsprekend zijn als een normale ademhaling.

Mede daardoor is mijn interesse naar de biochemische interacties en processen van voedsel op het lichaam, welzijn en geest gegroeid en was dit een reden voor mij om de vierjarige HBO opleiding Voeding en Diëtiek te volgen, die ik in 1990 met succes heb behaald.

Kort hierna is mijn loopbaan begonnen als diëtist/voedingsdeskundige. Mijn huidige ervaring van ruim 23 jaar begon eerst door 5 jaren praktijkervaring op te doen in de verschillende Academische ziekenhuizen met tal van complexe ziektebeelden en casussen. Omdat ik klanten met alleen de volle aandacht intensief wilde begeleiden en coachen ben ik vanaf 1996 gestart met een zelfstandige praktijk voor Voeding/ diëten en coaching.

Gezien mijn eigen passie voor een gezonde leefstijl en beweging, en deelname aan onder andere duursport, (halve) marathons, fitness en krachtsport heb ik in2012 de Post HBO opleiding, voeding, sport en beweging afgerond en ben ik tevens gediplomeerd sportdiëtist. Hierdoor kan ik recreanten, en (top)sporters begeleiden en coachen met een op maat afgestemd advies en de daarbij horende mentale instelling.  In 2013 heb ik de bevoegdheid gehaald voor gecertificeerd hardlooptrainer (niveau KNAU-Basis Looptrainer 3), voor het geven hardlooptrainingen op individuele basis als in groepsverband.

Daarnaast heb ik een aantal artikelen geschreven in verschillende (vak)bladen en deel ik  hierdoor graag mijn passie voor  het schrijven over voeding.

Waarom kiezen voor mijn begeleiding?
Door mijn brede oriëntatie als diëtist/voedingsdeskundige weet ik precies welke voedingsmiddelen gebruikt kunnen worden bij bijvoorbeeld gewichtsverlies of een specifieke chronische lichamelijke aandoening of een te verrichten (sport) prestatie. Als diëtist heb ik een 4 jarige HBO opleiding gevolgd, en heb daardoor wetenschappelijke onderbouwde kennis en inzicht in de relatie voeding, ziekte, gezondheid en beweging.

Deze wetenschappelijk onderbouwde kennis wordt direct geïntegreerd in uw voeding- en dieetadvies. Indien u op eigen houtje of zonder deskundige begeleiding een voeding- of dieet advies volgt, bestaat het risico dat u voedingstekorten oploopt. Dit zult u niet direct waarnemen. Op de lange termijn kan dit uw gezondheid schaden, of u kunt een groter risico lopen dat uw gezondheid in de toekomst negatief wordt beïnvloed.

Daarnaast heb ik door de wedstrijdsport ervaring in mentale training en kan ik u helpen uw doelen te bereiken door een gerichte mentale ondersteuning en coaching. Alle diëten kunnen gecombineerd worden met hoogwaardige kwalitatief gecertificeerde maaltijdvervangers, voedingsmodules, en voedingssupplementen. Door mijn grote multiculturele kennis, kan ik klanten uit verschillende culturen optimaal begeleiden.

Ervaring met de jaren
Door mijn jarenlange (praktijk)ervaring, en scholing van 22 jaar, weet ik als geen ander wat de knelpunten zijn en waar de spijker op de kop geslagen moet worden. Ik herken direct obstakels, moeilijkheden en zwakke momenten en weet precies hoe ik u mentaal doorheen kan helpen.

Ik kan u de sleutels aanreiken om u persoonlijk te begeleiden, tot het gewenste doel is bereikt.

Praktijk Sarucco
Haydee Sarucco

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Astrologie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Kledingcoach Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Cranio-sacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Handanalyse & Handlezen Haptonomie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte psychotherapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Osteopathie Ouderenzorg Permacultuur Persoonlijke verzorging Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Rituelen en Cermonies Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sociaal ondernemen Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie & EMDR Vasten en reinigen Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding