DRU Yoga - kom innerlijk in beweging | Haarlem

DRU Yoga is een zachte, vloeiende yogastijl waar iedereen op eigen niveau aan mee kan doen, ongeacht conditie of ervaring.
In DRU Yoga worden de gewrichten altijd zacht gehouden, zodat de energie vrij kan doorstromen.

Behalve met de DRU-varianten van de klassieke asana's (houdingen) wordt in de lessen gewerkt met de zogenaamde Energy Block Release, kortweg 'EBR'-sequenties, gericht op het losmaken van blokkades op fyiek, mentaal/emotioneel of energetisch niveau. 

Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van visualisaties, affirmaties en mudra's (hand-/vingerhoudingen). Daarnaast zijn er sequenties die zich afstemmen op de energie van bijv. Zon, Maan of Aarde, de rug versterken of het hart openen. Uiteraard is er ook aandacht voor het optimaliseren van de ademhaling (pranayama) en evt. meditatie.

Deze holistische aanpak maakt DRU Yoga tot een zachte, veilige en zeer effectieve manier om patronen die zich in je systeem hebben vastgezet te gaan herkennen en geleidelijk te transformeren. Uitgangspunt is altijd de acceptatie van wat zich in het hier en nu aandient.

Over Evelien de Bruijn | Haarlem

Als puber had ik regelmatig heftige migraineaanvallen die dagen konden duren. Tijdens zo’n aanval noemde een buurvrouw voor het eerst het woord ‘yoga’.

Ik werd nieuwsgierig en kocht boekjes bij De Slegte, waaruit ik op eigen houtje mijn eerste oefeningen deed. Niet dat ik daarna nooit meer migraine had, maar ik leerde ervan dat ik zelf meer kon doen dan pijnstillers nemen en in het donker wachten tot het voorbij was. Een eerste les in zelfzorg en empowerment via yoga.

Mijn eerste hatha yoga lessen volgde ik tijdens mijn studietijd in Leiden. Erna voelde ik me altijd heerlijk loom ontspannen en tegelijk zó licht en energiek alsof mijn cellen dansten – ik verlangde ernaar meer te doen met dat gevoel. Op mijn 27e begon ik aan een parttime docentenopleiding Dansexpressie. Gekkenwerk. Ik had voortdurend blessures, was continue op dieet en ook privé was het een tijd waarin alles dat mis kon gaan ook inderdaad faliekant mis ging. Na twee jaar gaf ik het op: “liever een gelukkige amateur dan een gefrustreerde prof”. Maar voor mijn zelfvertrouwen had deze periode wonderen gedaan en dans en beweging hadden definitief een plek in mijn leven gekregen.

Lesgeven was leuker gebleken dan ik dacht, ik gaf zelfs een paar jaar Engels in het middelbaar onderwijs. Yoga deed ik thuis terwijl ik bleef experimenteren: moderne dans, klassiek, Afrikaans, tap, jazz, buikdans, de 5 rtimes van Gabrielle Roth. T’ai chi bleek raakvlakken met zowel dans als yoga te hebben. In tantra, sjamanisme en wicca voelde ik me voor het eerst écht begrepen in mijn instinctieve weten dat in de wereld en ieder van ons de vrouwelijke kracht gruwelijk is verminkt en gekortwiekt. nt.

In 2003 werd mijn dochter geboren. Ik verliet het drukke Rotterdam en ging terug naar Haarlem. Alleenstaande werkende moeder zijn bood weinig ruimte voor zelfontwikkeling buitenshuis, maar binnenshuis des te meer. Geen betere leermeester dan een jong kind voor het ontwikkelen van geduld, (zelf)compassie, luchtige speelsheid en besef van wat echt belangrijk is. Secretaressewerk, iets waar ik altijd op had kunnen terugvallen als andere wegen doodliepen, was nu mijn vaste inkomstenbron geworden: voor ik het wist deed ik het 10 jaar en dat knaagde. Juist omdat ik eigenlijk onder mijn niveau werkte vond ik het heel moeilijk om grenzen te stellen en te zeggen ‘dit is te veel’ of ‘dat lukt me niet’.

En toen viel ik om. Zomaar, vanuit stilstand, plat op mijn achterhoofd op de ijsbaan. Ik had een flinke hersenschudding, kon niets meer zelf en moest voorlopig álles uit handen geven. Dat viel niet mee, zonder afleiding stil moeten wachten tot de dag voorbij is. Allerlei gevoelens waar ik mezelf jaren geen tijd en ruimte voor had gegund haalden me in. Het was in alle opzichten een rouwproces, want ook na het verlies van mijn vader en mijn stiefzusje had ik steeds dóór gemoeten.

Mijn hersteltraject duurde dan ook lang en bracht me o.a. bij de chiropractor. Daar viel mijn oog op een artikel: ‘Nederlandse vrouw opent yogastudio in Thailand en geeft DRU Yoga – zacht, vloeiend, dansant…’ Ik scheurde heel asociaal de pagina uit en meldde me thuis meteen aan voor de kennismakingsmiddag van de DRU Yoga docentenopleiding in Arnhem. Daarna was ik verkocht. Ongeveer alles wat ik eerder had gedaan kwam bijeen in deze yoga-stijl: yoga, dans, t’ai chi, filosofie, de bewustzijnslagen (kosha’s), energiewerk, klank en adem, mudra’s. En dan had DRU ook nog haar bakermat in Bangor (Noord-Wales), de plek waar ik ooit verliefd werd op Groot-Brittannië.

In april 2018 heb ik de opleiding afgerond. Hoe dieper ik in de DRU duik, hoe meer ik geboeid raak door de transformerende mogelijkheden die het biedt. Niet voor niets was het motto van 40 jaar DRU in 2018: ‘Transform the world by giving people the tools to transform themselves’. Indachtig het motto van Gandhi: “Be the change you want to see in the world”. 

Praktische spiritualiteit, daar hou ik van. En prachtig om daar via het doorgeven van de DRU mijn eigen steentje aan te mogen bijdragen. 


Foto 3 Evelien de Bruijn Klik om te vergroten

Zachtinjekracht - DRU Yogalessen
Evelien de Bruijn


Professionals in de categorie Yoga

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Astrologie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Catering Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Drukwerk en uitgeverij Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem