DRU Yoga, de zachte transformator | Haarlem

DRU Yoga is een zachte, vloeiende yoga-stijl waar iedereen op eigen niveau aan mee kan doen, ongeacht conditie of ervaring.
In DRU-yoga worden de gewrichten altijd zacht gehouden, zodat de energie vrij kan doorstromen.

Behalve met de DRU-varianten van de klassieke asana's (houdingen) wordt in de lessen gewerkt met de zogenaamde Energy Block Release, kortweg 'EBR'-sequenties, gericht op het losmaken van blokkades op fyiek, mentaal/emotioneel of energetisch niveau. 

Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van visualisaties, affirmaties en mudra's (hand-/vingerhoudingen). Daarnaast zijn er sequenties die zich afstemmen op de energie van bijv. Zon, Maan of Aarde, de rug versterken of het hart openen. Uiteraard is er ook aandacht voor het optimaliseren van de ademhaling (pranayama) en evt. meditatie.

Deze holistische aanpak maakt DRU Yoga tot een zachte, veilige en zeer effectieve manier om patronen die zich in je systeem hebben vastgezet te gaan herkennen en geleidelijk te transformeren. Uitgangspunt is altijd de acceptatie van wat zich in het hier en nu aandient.

Van januari-maart 2018 geef ik een reeks van 10 lessen op de woensdagavond in HOF20, zie mijn website voor details.

Over Evelien de Bruijn | Haarlem

Als gestresste puber maakte ik voor het eerst kennis met yoga en begon een lange ontdekkingstocht wat verschillende vormen van beweging voor mijn lichaam en geest konden doen. Een tocht die me o.a. bij vele dansvormen en t’ai chi/chi kung bracht.

In 2014 viel mijn oog op een artikeltje over Dru yoga. Ik meldde me aan voor de kennismakingsmiddag van de docentenopleiding en was gelijk verkocht. In de Dru kwam het allemaal samen: het ademwerk, de zachte vloeiende bewegingen van t’ai chi en de bijna dansante sequenties. Door een hersenschudding lag alles even stil, maar in april 2018 hoop ik de opleiding af te ronden.

Mijn wens is om Dru lessen te geven aan gemengde groepen en dit later uit te breiden met een yoga-vorm specifiek gericht op het vrouwelijk lichaam. Hiervoor ga ik in de zomer van 2018 een intensive in Thailand volgen.

Zachtinjekracht - DRU Yogalessen
Evelien de Bruijn

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Astrologie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Kledingcoach Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Cranio-sacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Drukwerk en uitgeverij Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie in {{plaats}} Osteopathie Permacultuur Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Haarlem