Traditionele Chinese Geneeskunde zoals Acupunctuur, Kruiden, Cupping en Moxa | Haarlem

Hopeful Star TCM is al meer dan 15 jaar in het centrum van Haarlem gevestigd. In onze praktijk gebruiken wij diverse technieken uit de TCG geneeskunde zoals Acupunctuur, Kruiden, Cupping en Moxa. Regelmatig combineren wij deze behandelwijzen om een optimaal resultaat te behalen.

Vanuit een holistische benaderwijze kan met TCG een groot scala van ziekten behandeld worden zonder schadelijke bijwerkingen te veroorzaken. TCG heeft als voordelen dat het veilig, efficiënt en laag toxisch is. Uitgangsfilosofie van TCG is dat een gezond mens in balans is. Iemand die ziek is heeft een verstoorde balans en een TCG behandeling is er iedere keer op gericht op het terugbrengen van balans. Zodra het lichaam weer in een balans is kan het op eigen kracht verder werken aan herstel. TCG is niet het bestrijden van symptomen maar het wegnemen van de oorzaak van die symptomen.

Wij verzorgen het op een professionele manier uitvoeren van de behandelingen voor elke patiënt in een hygiënische, rustgevende en harmonieuze omgeving. Dat maakt deel uit van de TCG filosofie.

Over Peter X Liu | Haarlem

Peter behaalde in 2014 zijn PhD graad in Acupunctuur en Tuina aan de Universiteit voor Chinese Geneeskunde van Zhejiang, China.

Hij heeft intensief gestudeerd bij veel beroemde Chinese artsen. Hij heeft meer dan tien jaar ervaring met het toepassen van Traditionele Chinese Geneeskunde en praktiseert sinds 2011 full time in zijn eigen praktijk, Hopeful Star TCM.

Peter behaalde eveneens een PhD graad in Westerse Geneeskunde aan de Katholieke Universiteit van Leuven, België, in 2004. Hij vervolgde daar zijn wetenschappelijk werk op het Laboratorium voor Experimentele Cardiologie. Peter heeft meer dan 20 peer reviewed studies geschreven en gepubliceerd in diverse wetenschappelijke bladen.

Peter X. Liu is lid van de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde “Zhong”. Hij is een gekwalificeerd Acupuncturist, Kruidenarts en Tuina behandelaar.

Hopeful Star TCM
Peter X Liu

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Astrologie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Kledingcoach Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Cranio-sacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Handanalyse & Handlezen Haptonomie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte psychotherapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Osteopathie Ouderenzorg Permacultuur Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Rituelen en Ceremonies Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie & EMDR Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Haarlem