biografisch werken | Driehuis

Het persoonlijke levensverhaal is de rode draad in biografisch werken. Het is de meest in het oog springende vorm waarin mensen reflecteren over zichzelf, hoe het leven is vormgegeven en wat je er mee wilt.

Door terug te kijken naar het leven zoals het geleefd is, vooral proberen een brug te creëren naar de toekomst. Dit gegeven, het heen en terug gaan in de tijd, is een andere manier van kijken naar de persoonlijke ontwikkeling. Een manier van werken die houvast biedt, die openingen biedt en een doorkijk schept naar de toekomst .

Biografisch werken, ook wel biografisch onderzoek genoemd, helpt bij het ontdekken van levensthema’s in de verschillende levensfasen. Het levert herkenning en erkenning op en helpen om op koers te komen en de koers vast te houden. De drieslag verleden-heden-toekomst vormt een geheel in het zonder oordeel kijken en luisteren naar het levensverhaal.

Het uitgangspunt hoeft niet een probleem of vraag te zijn, maar de wens tot verdieping, de wens tot verslaglegging, de wens om met afstand eens in het eigen levensverhaal te duiken. Er is ruimte voor creativiteit en humor. Korte momenten van uitwisseling en korte momenten van verdieping wisselen elkaar af.

Over Joke Van Zon | Driehuis

Ik ben Joke van Zon, een vrouw van 58 jaar. Ik ben lang werkzaam geweest als personeelsadviseur en hoofd personeelszaken bij voornamelijk non-profit organisaties.

De menskant van leven en werken heeft altijd mijn belangstelling gehad. Daarbij is mijn focus en interesse steeds meer uitgebreid naar zingevingsvragen naast loopbaanvragen, en naar verdieping in de individuele levensloop van mensen.

Ik heb twee jaar geleden de opleiding tot bezielingscoach afgerond. In deze opleiding staat het stellen van vragen net zo centraal als de antwoorden. Er wordt tijdens bezielingscoaching gewerkt met verwondering, creativiteit en mildheid.

Naast het aanbieden van workshops en retraite- en inspiratiedagen heb ik een kleine praktijk als coach voor individuele clienten.

Www.jokevanzon.nl
Joke Van Zon

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Astrologie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Kledingcoach Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Cranio-sacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Handanalyse & Handlezen Haptonomie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte psychotherapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Osteopathie Ouderenzorg Permacultuur Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Rituelen en Ceremonies Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie & EMDR Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Haarlem