Praktijk Analytische Tekentherapie Heemstede | Heemstede

Analytische Tekentherapie

De Analytische Tekentherapie gaat uit van het psychoanalytisch en psychodynamisch gedachtegoed. In de therapiesessie worden je tekeningen gebruikt om zicht te krijgen op je onbewuste gevoelens, ervaringen en overtuigingen. Veelal hebben we deze gevoelens, ervaringen weggeborgen uit ons bewustzijn, om ons beter aan te kunnen passen aan een moeilijke situatie.

In de therapie krijg je doelgerichte tekenopdrachten aan de hand van je persoonlijke levensvraag of conflict. Door de nabespreking van je tekening kun je vanuit een totaal ander perspectief naar je situatie kijken. Je krijgt inzicht in je eigen functioneren en hoe dit is ontstaan en gegroeid. Zo wordt de samenhang met het heden duidelijk. Dit biedt je een nieuw vertrekpunt en tegelijk de mogelijkheid tot verandering.

Voor wie

De Analytische Tekentherapie is geschikt voor mensen met levensvragen of voor mensen die vastlopen in hun priveleven of in hun loopbaan. Ik help mensen het verband te ontdekken tussen de weggestopte gevoelens en ervaringen uit hun jeugd en hun levensvragen van dit moment. Met deze kortdurende therapie ben je in staat nieuwe keuzes te maken vanuit een totaal ander perspectief en neem je verantwoordelijkheid voor je eigen groei. 

Over Annette Schutte | Heemstede

Mensen boeien mij. Ik luister graag naar hun verhalen, hun geschiedenis, hun drijfveren. In mijn werk als fysiotherapeute voelde ik al een sterke interesse in de mens als geheel, in het samenspel van lichaam en geest. De psychologische kant trok mij dan ook steeds meer.

Gedurende twee jaar volgde ik de opleiding tot Craniosacraal Therapeut* aan het Upledger Instituut in Doorn. Hier maakte ik kennis met de behandelwijze Somato Emotional Release, waarmee de therapeut door subtiele aanrakingen de cliënt helpt fysieke en emotionele trauma’s los te laten. Dit confronteerde mij met een lacune in mijn kennis van de menselijke psyche. Ik besloot dat ik meer moest weten over het ontstaan en herstel van trauma’s bij grensoverschrijdende ervaringen.

De opleiding tot Analytisch Teken Therapeut (ATT) bood mij precies die aanvullende kennis die ik nodig had. Ik was vanaf het eerste moment enthousiast over de enorme zeggingskracht van tekeningen, de taal van het onbewuste die daarin tot uitdrukking komt en de krachtige manier van zelfontdekking met deze therapievorm.

De ATT helpt mensen het verband te ontdekken tussen de weggestopte ervaringen en gevoelens uit de jeugd en hun levensvragen of conflicten van dit moment. Ik voeg daar aandacht aan toe voor de lichamelijke beleving van de emoties vanuit mijn fysiotherapeutische achtergrond.

- Geregistreerd lid PPCH
- Lid beroepsvereniging VIV


Foto 1 Annette Schutte Klik om te vergroten

Path Coach
Annette Schutte


Professionals in de categorie Coaching - Diverse Coaching

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Astrologie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Catering Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Drukwerk en uitgeverij Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunst Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem

Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Haarlem