Transactionele Analyse. Voor het doorbreken van belemmerende patronen | Haarlem

We hebben allemaal onze moeilijkheden in het leven. De één heeft hier meer last van dan de ander. Als TA therapeut werk ik met mensen die ‘tegen zichzelf aanlopen’. 

Werkwijze

Ik help je te onderzoeken waar je precies tegenaan loopt. Belemmerende patronen zijn vaak in het verleden ontstaan. Je had toen een goede reden om voor dat gedrag of die rol te kiezen. In het heden werkt het echter niet meer. Vanuit begrip voor je keuzes uit het verleden, kun je in het heden veranderen.  

Ik werk vanuit de Transactionele Analyse (TA). Dit is een psychologische en communicatie stroming, ontwikkeld door Eric Berne. Ik combineer concrete, praktische modellen met diepgang en wijsheid. Het mooie van TA therapie is dat we denken en doen combineren met voelen en ervaren. We werken in de diepte én met gedrag in het Hier & Nu. Juist die combinatie maakt TA zo krachtig en effectief.

In mijn behandeling leer ik jou ook TA. Hiermee kun je zelf begrijpen wat er gebeurt in je leven en waardoor je steeds in dezelfde patronen komt. Je leert wat je zelf kunt doen om dit te veranderen. Je krijgt dus concrete tools waar je zelf verder mee kunt.

Wanneer is TA therapie behulpzaam?

  • Als je weinig zelfvertrouwen hebt
  • Als je vastzit in oude patronen
  • Als je weet dat je meer/anders kunt, en het toch niet lukt
  • Als je in contacten en relaties steeds weer tegen hetzelfde aanloopt
  • Als er vroeger problemen waren en jij klem kwam te zitten

Over Titia Bakker | Haarlem

In mijn werk is het mijn drive om mensen verder te helpen. Ik zie veel mensen die vastlopen in oude patronen of zichzelf te kort doen. Ik weet hoe dat is, en hoe pijnlijk het kan zijn. Vandaar dat ik als TA therapeut graag help om deze patronen te doorbreken.

Ik heb Transactionele Analyse (TA) in 2013 leren kennen. De combinatie van krachtige, heldere modellen met wijsheid en diepgang sprak me direct aan. Al 3 maanden na de eerste kennismaking startte ik met een 4-jarige opleiding Psychotherapie aan de TA Academie. Ik ben dolblij met deze keuze. Ik ervaar TA als een verrijking van mijn leven en vind het prachtig om te zien hoe effectief TA voor mijn klanten is.

Behalve TA therapeut, ben ik ook gewichtscoach. Ik ben ervaringsdeskundige; ik ben 25 kilo afgevallen en nu 12 jaar op gewicht. Ik heb me als gewichtscoach gespecialiseerd in emotie-eten, eetbuien en het beëindigen van jojo’en. Ik heb me verdiept in de psychologische achtergronden van eten en diëten. 

Mijn loopbaan

Ik ben mijn loopbaan begonnen met een studie bedrijfskundige economie. In mijn eerste baan als intern organisatieadviseur ontdekte ik echter dat ik individuele mensen veel interessanter vond dan bedrijfsprocessen.

Ik ben daarna in de loopbaanbegeleiding/re-integratie gaan werken als trainer/coach. Ik heb dit in totaal 16 jaar bij diverse werkgevers gedaan. Van 1999 tot 2005 heb ik een post HBO Coaching en Counseling aan het Europees Instituut (tegenwoordig onderdeel van de Baak) gevolgd. Hier heb ik mijn basiskennis en –vaardigheden in coaching en counseling opgedaan.

In 2012 heb ik mijn praktijk Haarlem Counseling geopend. Ik vind het heerlijk om hier therapie en training aan de meest uiteenlopende mensen te bieden. Het is prachtig om met alle verschillende klanten te werken en te zien hoe zij groeien.

In mei 2013 ontdekte ik de TA. Al een paar paar maanden later startte ik met een 4-jarige opleiding psychotherapie aan de TA-Academie. De kennis, vaardigheden en wijsheid die ik hier heb geleerd, geef ik nu door aan mijn klanten. Het is prachtig om te zien hoe effectief deze benadering is. 

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Astrologie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Kledingcoach Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Cranio-sacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Drukwerk en uitgeverij Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie in {{plaats}} Osteopathie Permacultuur Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Haarlem