Praktijk voor Jungiaanse Analytische Therapie | Zandvoort

Waar draait het in deze therapie om?

Onderzoek van persoonlijke ervaringen in heden en verleden volgens inzichten en methoden van de Zwitserse psychiater/filosoof Carl Gustav Jung leidt tot een nieuw levensperspectief.Deze therapie is erop gericht om het antwoord te ontdekken op de vraag wie je -in wezen- bent.

Voor wie is deze therapie geschikt?

- Je hebt psychische klachten, zoals angsten, depressie, burn-out
- Je wilt een uitweg vinden uit relatie- of werkproblemen
- Je worstelt met de zin van je leven
- Je wilt innerlijk groeien
- Je wilt jouw basiscompetenties opsporen met het diagnose-instrument JIM(R)en/of de beroemde voorkeurstest MBTI(R)

Juist via de Jungiaanse psychotherapie kun je ontdekken dat dit besef van universaliteit zich in ieder van ons op een bepaald moment van ons leven aandient. Jung ontdekte dat de natuur zelfs op dit proces aanstuurt. Hij noemt dit het individuatieproces; je begint als het ware aan een weg die van jou een compleet in-di-vi-du maakt, letterlijk een 'ongedeelde eenheid'.
De therapeut vervult hier de rol van gesprekspartner, vertaler van (droom)beelden, dieptecounselor, en begeleidt waar nodig de cliënt bij het betreden van de verschillende lagen van het bewustzijn.

"Alles wat in het onbewuste ligt, wil verwezenlijkt worden, en ook de persoonlijkheid wil zich ontplooien vanuit haar onbewuste toestand en zichzelf als totaliteit beleven" (C.G.Jung)

Aanleiding tot deze stap kan een crisis, een levensvraag of een psychische klacht zijn; wat wil het zeggen dat jij nu met deze vraag komt? Welk onbewust, maar niettemin doelgericht principe zou hierachter kunnen schuilen? Voel je je door vragen als deze op wat voor manier dan ook aangesproken? Neem dan eens contact op voor een gesprek. (Meestal worden de therapiekosten geheel of gedeeltelijk via de aanvullende verzekering vergoed)

"Wellicht zijn alle draken in ons leven
Uiteindelijk wel prinsessen
Die er in angst en beven
Slechts naar haken
Ons eenmaal dapper en schoon
te zien ontwaken

Wellicht is alles
Wat er aan verschrikking leeft
In diepste wezen wel niets anders
Dan iets dat onze liefde nodig heeft

Rainer Maria Rilke

Over Klaas Laan | Zandvoort

Mijn achtergrond
Mijn voornaamste inspiratiebronnen sinds de jaren zeventig zijn de Indiase yogi en filosoof Sri Aurobindo, de Zwitserse psychiater Carl Gustav Jung en de Bulgaarse filosoof en pedagoog Omraam Mikhaël Aïvanhov. Zij bieden mij de inzichten en methoden aan waarmee ik mezelf en de kosmos beter heb leren kennen. Niet in het minst omdat ik hun oriëntatie als wezenlijk en tegelijk universeel heb ervaren. Ik vind dat ik daardoor een zinvol en actief leven kan leiden. Nadat ik sinds 1980 als zelfstandig adviseur heb gewerkt op het vlak van Human Relations, ontstond meer en meer de behoefte aan verdieping in mijn werk. Dit kwam omdat ik me bewust was geworden welke de voor mij bestemde weg is; ik kon steeds beter bepaalde inzichten en ervaringen in het leven tot uitdrukking brengen en ter beschikking stellen van de ander. Daar kwam ook het besluit uit voort mezelf bij te scholen als therapeut. 

Werkervaring
Eerst 5 jaar P & O manager in de gezondheidszorg. Daarna, sinds 1980, zelfstandig coach/adviseur en trainer op het vlak van Human Resources, onderhandelen, adviesvaardigheden, teamontwikkeling en zelfsturing. Opdrachtgevers in gezondheidszorg, productiebedrijven, bedrijven in de zakelijke dienstverlening, een grote gemeente en een provincie. Ook gewerkt in Duitsland (automobielindustrie), België (advocatenkantoor) en Frankrijk (multinationals). 13 jaar part-time docent op de Hogeschool Amsterdam op het vlak van HRM. Teamtrainingen zowel indoor als outdoor (dit laatste op en rond het water).

Sinds 20houd ik in Zandvoort praktijk als Jungiaans analytisch therapeut.

Relevante opleidingen
HBS, Hogeschool van Amsterdam (richting Arbeidsverhoudingen en Personeelsbeleid), enige jaren psychologie aan de VU Amsterdam. 2 jaar supervisie-opleiding IVABO in Amsterdam, Opleiding Open Onderhandelen Harvard USA, Opleiding outdoor trainer in Maine, USA, 5 jaar opleiding aan het Jungiaans Instituut in Nijmegen.

Praktijk voor Jungiaanse Analytische Therapie
Klaas Laan

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Astrologie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Kledingcoach Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Cranio-sacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Handanalyse & Handlezen Haptonomie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte psychotherapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Osteopathie Ouderenzorg Permacultuur Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Rituelen en Cermonies Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sociaal ondernemen Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie & EMDR Vasten en reinigen Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Haarlem