Prenatale Opstellingen, voor fundamenteel herstel van de basis | Haarlem

De Prenatale Opstelling kan een opening bieden als er sprake is geweest van ernstige trauma's voor-, tijdens- of na de geboorte, de tijd dat het prille menswezen nog geen taal tot zijn beschikking heeft om zijn gevoelens te delen en te verwerken.

Een prenatale opstelling kan worden gedaan voor de eigen prenatale tijd, of voor de buikperiode van je kind. Het is een opstelling die individueel wordt gedaan, of met de ouders. Het is een symboolopstelling waarbij voorwerpen worden gekozen als representant voor de vader, moeder, kind(eren) en de prenatale elementen. Vervolgens worden alle elementen van de opstelling aangedaan om te ervaren welke informatie daar vrijgegeven wordt en wat nodig is voor optimaal functioneren.

Het mooie aan de Prenatale Opstellingen is dat je inlogt op de elementen die je groei en ontwikkeling hebben waargemaakt: De Placenta zorgt voor voeding, de navelstreng zorgt voor de aan- en de afvoer en daarmee voor de stroom of de flow, het huidsmeer geeft lichaamsbescherming, het vruchtwater bewegingsvrijheid en het vlies zorgt voor de communicatie met de buitenwereld en om het nog leuker te maken, dit zijn je lichaamseigen bronnen, ontstaan uit je eigen bevruchte eicelmateriaal. Ik ben ervan overtuigd dat als je deze bronnen in optimale hoedanigheid kunt inzetten in je leven, dat je dan in vrijheid jezelf kunt zijn.Voorbeelden waarbij een opstelling waardevol kan zijn:

 • Geboren met de navelstreng om de nek (en vervolgens gereanimeerd),
 • Rouwproces van de moeder tijdens de zwangerschap, bijv. vader overleden, grootvader, grootmoeder
 • Niet gaan ademen na de geboorte
 • Een tweeling- of meerlingen historie die niet in harmonie heeft kunnen afwikkelen,
 • Geboren na meerdere miskramen,
 • Medicijnen-, drugs-, of alcoholgebruik die van invloed is geweest op de ongeboren vrucht,
 • Bloedtransfusies,
 • Ongewenst zijn,
 • Andere vader,
 • Geweld tijdens de zwangerschap
 • Zwangerschapsvergiftiging, Helppsyndroom
 • Navelstreng vergroeid in de placenta
 • Adoptie
 • Na wiegendood

Over Joke Lamers | Haarlem

Ik heb een heilig vertrouwen in het kenvermogen van de tast. De waarde van gevoel is het herkennen van de signalen van je lichaam met betrekking tot goed en niet goed voor jou, zodat je bewuste keuzes kunt gaan maken die kloppen voor jou en dat geeft rust. Dan ga je leven op een manier die past bij wie je in wezen bent, dat geeft energie, inspiratie en zin. Dan leef je in verbinding.

Al met al ben ik een geïnspireerde therapeut die het een voorrecht vind om een stukje met je op te lopen en mee te leven. Ik gun het ieder mens om zijn eigen talenten vol in te kunnen zetten en zo het leven een positieve boost te geven. Ik vind het prachtig om te zien hoe mensen op volledig eigen wijze het geleerde in hun leven implementeren. Elke keer weer wordt ik geroerd door het wonder dat zich voltrekt als iemand zich bewust wordt van zijn eigen onschatbare waarde.

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Astrologie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Kledingcoach Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Cranio-sacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Handanalyse & Handlezen Haptonomie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte psychotherapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Osteopathie Ouderenzorg Permacultuur Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Rituelen en Ceremonies Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie & EMDR Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Haarlem