Familie opstelling, organisatie- en talentenopstelling | Haarlem

Wat is systemisch werken
Veel persoonlijke problemen, onbewuste overtuigingen, gedragingen en patronen vinden hun wortels in zogenaamde verstrikkingen in het familiesysteem, het gezin waarin we zijn opgegroeid. Wanneer je als lid van de familie, vanuit een loyaliteitsgevoel naar het familie systeem,  de familieproblematiek bent gaan dragen ontstaan er bij jou verstrikkingen. Dat komt omdat de problemen niet van jou zijn maar gedragen en geleefd worden. Zo raak je verstrikt in het levenslot van een ander familielid en ben je zijn of haar last gaan dragen zonder dat je dat weet en zonder dat je dat wil.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat je; je moeders moeder bent geworden, of dat je als jongste kind de rol van het oudste kind op je hebt genomen. Het kan ook zijn dat je je identificeert met een familielid die binnen de familie is buitengesloten en het predicaat “ zwarte schaap” van de familie heeft gekregen.

Opstellingen helpen om tot dan toe verborgen of half bewuste, verbanden te zien en wat mogelijke wegen zijn om je liefdevol los te maken uit verstrikkingen. Het is een effectieve methode die snel tot de kern komt. Het voor je ogen zien ontvouwen van een opstelling en het (weer) leren kennen en innemen van de eigen plek en de positie die anderen daarin innemen, geeft acceptatie, rust, zingeving en verbinding.

1 op 1 familie opstelling
Voor de opstelling wordt er gebruikt gemaakt van voorwerpen die op een zodanige manier in de ruimte worden geplaatst, dat de onderlinge posities van je familie voelbaar worden. Op deze manier wordt de opstelling afgestemd op jouw specifieke behoeftes en is het als geheel  eenvoudig te overzien. Voorafgaand aan de opstelling wordt een intake gehouden en wordt de familiegeschiedenis (voor zover dat mogelijk is) in kaart gebracht.

Voor wie
Opstellingen kunnen verhelderende en bevrijdende inzichten geven, als je worstelt met vragen over relaties met een partner, met ouders, broers of zussen en met kinderen. Vragen over je leven, over patronen die steeds terugkomen, over een diep onverklaarbaar verdriet of het steeds vastlopen in bijvoorbeeld werksituaties.

Informatie
Indien je meer wilt weten over het systemisch werken, het doel en de mogelijkheden voor jou, of je gezin, maak dan een afspraak voor een vrijblijvend informatief gesprek.  Je kunt me ook bellen of mailen.

Over Marianne Nederstigt | Haarlem

Ruim 16 jaar werk ik als bloesemtherapeut in mijn praktijk met bloesemremedies. Na het afronden van de beroepsopleiding essentieelt therapeut en diverse cursussen systemisch werken ben ik werkzaam als psychosociaal therapeut.

Ik ben geïnteresseerd en geïnspireerd in de ontwikkeling die een mens kan ondergaan op zowel geestelijke, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Daarnaast ben ik geboeid in hoe we ons gedragen in contact met onszelf en anderen.

Ik doe ook veel inspiratie op in de natuur en ervaar het werken met bloesemremedies als een samenwerking met de natuur in zijn puurste vorm. Bloesemremedies hebben me gefascineerd vanaf het moment dat ik me ze kennismaakte. Het is altijd weer mooi om te zien wat een ogenschijnlijk eenvoudige bloem teweeg kan brengen.

Elk mens draagt een persoonlijk pakket met zich mee. Dit pakket wordt meegenomen als hij – in zijn eigen unieke tempo – op weg gaat naar (zelf)liefde, bewustwording, inzicht en bestuurskracht. Ik ga met respect en zorg om met deze aspecten, daarnaast zijn integriteit en het creëren van een persoonlijke omgeving belangrijke uitgangspunten voor mij.

Door mijn werk als psychosociaal therapeut word ik in staat gesteld om te werken met lichaam, ziel en geest.

Indien je meer wil weten over eventuele mogelijkheden voor jou, maak dan een afspraak voor een vrijblijvend en gratis informatief gesprek. Je kunt me ook bellen of mailen.

Marianne Nederstigt

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Astrologie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Kledingcoach Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Cranio-sacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Handanalyse & Handlezen Haptonomie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Osteopathie Permacultuur Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Haarlem