Mindfulness voor jong en oud | Hoofddorp

Jouwmoment verzorgt MINDFULNESS aan volwassenen, jongeren en kinderen (evt met ouder). Ook KINDERYOGA en OUDER & KINDYOGA kan een begin zijn om balans in je leven te brengen.

MINDFULNESS oftewel aandachtstraining kan een belangrijk instument zijn VOOR JONG EN OUD om stress te leren hanteren. We luisteren vaak te weinig naar de eerste signalen van stress, omdat we deze eenvoudig niet herkennen. Mindfulness is een praktische en effectieve manier om anders om te leren gaan met stress. Ook helpt het je om meer balans en helderheid in je leven te ontwikkelen. Het helpt je om meer je eigen kracht te gaan voelen, meer aanwezig te zijn. Mindfulness kan van grote waarde voor je zijn in je verdere WERK EN PRIVÉ leven.

Jongeren krijgen ook al zwaardere lasten te dragen, zowel op het gebied van school en opleiding als met betrekking tot de maatschappelijke uitdagingen. Bovendien gebeurt alles met een biologische metamorfose: het lichaam en geest van de jongeren ondergaan reusachtige veranderingen. Het is dus niet zo vreemd dat jongeren veel spanning met zich meedragen. Mindfulness voor jongeren is een training speciaal gericht en geschreven op jongeren en is een groot cadeau voor hen. 

Ook kinderen krijgen steeds vaker te maken met spanningen door de veeleisende maatschappij. Mindfulness voor kinderen is een speelse training voor kinderen met een ouder. Je leert op een speciale manier oplettend te zijn, bewust aanwezig te zijn en in het hier en nu zonder oordeel te leven.

Over Hanke den Boer | Hoofddorp

Mijn naam is Hanke den Boer. Vanaf mijn kindertijd ligt mijn hart bij het werken met kinderen.

In 1993 begon ik mijn droom te verwezenlijken in de kinderopvang, om vervolgens een paar jaar later het onderwijs in te gaan. Met heel veel plezier leerde ik de kinderen op de basisschool de kennis die daarbij hoort. Vele kinderen heb ik zien komen als kleuter en na acht jaar als een echte tiener de school zien verlaten.

In een tijd dat ik zelf veel stress ervaarde, ben ik op doktersadvies yoga en mindfulness gaan beoefenen. Al snel was ik overtuigd. Ik was erg onder de indruk vanwat dit met mij deed en voelde de positieve effecten op mijn lichaam en geest. Na een uurtje yoga en mindfulness-oefeningen in de ochtend kon ik er de hele dag weer tegen aan. Waarom heb ik dit niet eerder ontdekt en wat zou het mooi zijn om kinderen al met yoga en mindfulness in contact te brengen! Dit heb ik in die tijd veel gedacht.

Om die reden ben ik in 2008 de opleiding tot kinderyogadocente bij Helen Purperhart gaan volgen en geef ik alweer enige jaren binnen en buiten het onderwijs met veel plezier yoga aan kinderen. Ik merkte al snel dat yoga in groepsverband voor sommige kinderen niet voldoende was en ben toen de yogatherapieopleiding voor kinderen gaan volgen. Daarna heb ik de opleiding voor mindfulness afgerond.

Ieder mens is in het bezit van veel kwaliteiten en kracht maar ze moeten er soms in begeleid worden. En dat doe ik graag!


Foto 1 Hanke den Boer Foto 4 Hanke den Boer Klik om te vergroten

jouwmoment.nu
Hanke den Boer


Professionals in de categorie Mindfulness & Compassie

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Astrologie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Catering Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Drukwerk en uitgeverij Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Filosofie Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunst Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem