Paul ter Weijde Gestalttherapie | Haarlem

Gestalt is een (psycho-) therapeutische werkwijze waarin je leert 'gewaar' te zijn van de manieren waarop je contact maakt of contact vermijdt. Gestalttherapie is in de jaren 50 ontwikkeld op basis van nieuwe inzichten uit filosofie en psychologie, waaronder het oosterse concept van 'mindfulness'. 

Mindfullness is een aspect van het proces van contact maken. Contact met onze omgeving is onmisbaar voor onze groei als mens, en de essentie van de ontmoeting met de ander. Bij het maken van contact spelen veelal onbewuste invloeden mee (onze 'rugzak') die het contact verstoren en zo de vervulling van wensen en verlangens in de weg staan. Je kunt die invloeden onderzoeken in een proces van 'mindfull' contact maken, en zo nieuwe deuren ontdekken naar het vervullen van je verlangens.

Je vindt meer informatie over mij en mijn persoonlijke werkwijze op mijn website. 

Over Paul ter Weijde | Haarlem

Paul ter Weijde, 65 jaar en gepensioneerd docent, met een kleine praktijk aan huis in het centrum van Haarlem. Jongste van een gezin met 7 kinderen, opgegroeid in een zakelijk milieu.

Ik zie mezelf als een vrij serieuze man met -denk ik - gevoel voor humor. Wat te idealistisch geweest in mijn werk, gericht op een betere wereld in Afrika. Op mijn 48ste de switch gemaakt naar docent economie en management bij Hogeschool Inholland.

Ongelukkig geworden in mijn ontwikkelingswerk en gescheiden van mijn toenmalige vrouw ben ik mij na mijn 40ste gaan verdiepen in mijn eigen ontwikkeling. Onder meer relatie- en individuele therapie, meditatie en scholingen in oosterse en westerse spiritualiteit.

Na een inspirerende ontmoeting met een 87 jaar oude man die nog volop actief was als spiritueel leraar besloot ik om een nieuwe weg in te slaan. Van 2008-2012 heb ik de opleiding tot Gestalttherapeut gevolgd bij de Nederlandse Stichting voor Gestalttherapie in Amsterdam en ben daarna ook lid geworden van beroepsvereniging NBGT.

Als Gestalttherapeut laat ik me graag breed inspireren, zowel door inzichten uit de psychologie (bijvoorbeeld de hechtingstheorie van Bowlby c.s.) als door spirituele inzichten uit het werk van Almaas en de Cursus in Wonderen.

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Astrologie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Kledingcoach Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Cranio-sacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Handanalyse & Handlezen Haptonomie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte psychotherapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Osteopathie Ouderenzorg Permacultuur Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Rituelen en Cermonies Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie & EMDR Vasten en reinigen Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Haarlem