Bewust in Ontwikkeling | Heemstede

Hallo, mijn naam is Rick Shamier (1963). Ik geef Mindfulness trainingen en NLP coaching.  

In mijn praktijk Bewust in Ontwikkeling is er aandacht en ruimte om stil te staan bij zaken die nu écht belangrijk voor je zijn. Ik verzorg cursussen, workshops en coaching op het gebied van persoonlijke groei en professionele ontwikkeling. Deze kenmerken zich door laagdrempeligheid en praktische toepasbaarheid.

In Mindfulness leer je praktische technieken om je aandacht te richten, zodat je kunt zijn met wat er is. Hiermee train je een vaardigheid, welke je ieder moment overal kunt toepassen. 

Soms kom je ongewenste patronen tegen die je afleiden of uitdagen. Op dat moment kan Neuro Linguistisch Programmeren (NLP) een uitkomst bieden om hier anders mee om te gaan. Ontdek zelf de rijkdom aan kennis en praktische handvatten om deze 'trics of the mind' te ontmaskeren en transformeren. 

In Let's be Mindful! - de kracht van Mindfulness en NLP ontwikkel je jouw opmerkzaamheid en leer je ze beiden te gebruiken, zodat je voortaan vanuit rust en liefde meer bewustere keuzes maakt. Je ontwikkelt daarbij ook mildheid. De grap is: als je milder bent voor jezelf, wordt je dit automatisch ook voor je omgeving. 

Kijk verder op mijn website voor meer info andere Mindfulness trainingen in de regio en post-HBO, de MindfulKids training, individuele NLP coaching en NLP intervisie. 

Over Rick Shamier | Heemstede

Mijn naam is Rick Shamier (Amsterdam, 1963).

Wanneer ik mediteer of een Mindfulness groep begeleid maak ik contact met mijn innerlijke rust. In een coaching gaat het gesprek hier wel eens over. En, als zij dat willen, breng ik mensen weer in contact met hun eigen innerlijke rust. De grap is: ik kan van alles vertellen, maar een boodschap komt alleen over als ik zelf congruent ben in mijn communicatie. Dus, als ik leef wat ik verkondig.

Vaak ben me gewaar van een flow. En dan voel ik me ‘rijk’. Ik heb de beleving dat ik kan putten uit een volle bron, van ervaringen en innerlijk weten. De laatste jaren voel ik me steeds vrijer om verschillende aspecten van mijn bagage te laten samenvloeien, op een transparante en heldere manier. Zo integreer ik bijvoorbeeld wat meer lichaamswerk en NLP in mijn Mindfulness cursussen, dan je in een reguliere training zult vinden. En zo breng ik nu bijvoorbeeld Mindfulness naar kinderen in het basisonderwijs.

Ik ben afgestudeerd als maatschappelijk werker. Daarna heb ik zowel uitvoerende als coördinerende functies gehad in de jeugdhulpverlening, de uitvaartsector en de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Tegenwoordig ben ik ook werkzaam in het basisonderwijs en de palliatieve zorg.

In 1997 ben ik een periode overspannen geweest. Ik had op dat moment te veel hooi op mijn vork en raakte even ‘de weg kwijt’. Dit uitte zich ook in fysieke klachten, zoals bijvoorbeeld pijn in mijn onderrug. In die periode ontstond een diep verlangen om iets aan mijn situatie te veranderen en daar zelf sturing in te hebben. Ik ging op zoek en kwam in aanraking met lichaamswerk, meditatie en bewustzijnsontwikkeling. Sindsdien heb ik opleidingen gevolgd in verschillende disciplines (klassieke massage, rebalancing, bio-energetica, emotioneel lichaamswerk, vipassana meditatie en Mindfulness).

In 2005 deed ik mijn eerste NLP opleiding. Enthousiast over de mogelijkheden die deze methode mijzelf en anderen biedt, ben ik hier tot op vandaag actief mee bezig. De kwaliteit van mijn leven is hierdoor nog meer toegenomen. Er zijn nu vaak momenten waarop ik veel plezier en vreugde ervaar in de dingen die ik doe.

Bewust in Ontwikkeling
Rick Shamier

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Astrologie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Kledingcoach Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Cranio-sacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Handanalyse & Handlezen Haptonomie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte psychotherapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Osteopathie Ouderenzorg Permacultuur Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Rituelen en Cermonies Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sociaal ondernemen Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie & EMDR Vasten en reinigen Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding


Inschrijven nieuwsbrief