Paul ter Weijde Gestalttherapie | Haarlem

Veel vaste relaties mislukken of zijn onbevredigend. Die erkenning is een eerste stap om hulp te zoeken

Een bevredigende relatie vraagt dat jij en je partner het contact met elkaar kunnen maken dat jullie willen. En de bereidheid om te investeren in je relatie, wat niet het zelfde is als de bereidheid om jezelf weg te cijferen voor de ander. Kunnen jullie jezelf zijn in de relatie of verwachten jullie van elkaar dat de ander zich aanpast? Hoeveel ruimte is er voor eigen wensen en verlangens? Dit is de vraag naar hoeveel ruimte is er voor verschil in jullie contact? 

Gestalttherapie wordt ook wel therapie van het contact genoemd. In relatietherapie is het doel om meer bewust te worden van de wijze waarop partners contact maken en welke gevolgen dat heeft voor het vervullen van hun (verschillende) verlangens. 

Ik heb mij geschoold in relatietherapie bij de Amerikaanse specialisten Bob en Rita Resnick. Als je belangstelling hebt vind je meer informatie op mijn website.

Over Paul ter Weijde | Haarlem

Paul ter Weijde, 65 jaar en gepensioneerd docent, met een kleine praktijk aan huis in het centrum van Haarlem. Jongste van een gezin met 7 kinderen, opgegroeid in een zakelijk milieu.

Ik zie mezelf als een vrij serieuze man met -denk ik - gevoel voor humor. Wat te idealistisch geweest in mijn werk, gericht op een betere wereld in Afrika. Op mijn 48ste de switch gemaakt naar docent economie en management bij Hogeschool Inholland.

Ongelukkig geworden in mijn ontwikkelingswerk en gescheiden van mijn toenmalige vrouw ben ik mij na mijn 40ste gaan verdiepen in mijn eigen ontwikkeling. Onder meer relatie- en individuele therapie, meditatie en scholingen in oosterse en westerse spiritualiteit.

Na een inspirerende ontmoeting met een 87 jaar oude man die nog volop actief was als spiritueel leraar besloot ik om een nieuwe weg in te slaan. Van 2008-2012 heb ik de opleiding tot Gestalttherapeut gevolgd bij de Nederlandse Stichting voor Gestalttherapie in Amsterdam en ben daarna ook lid geworden van beroepsvereniging NBGT.

Als Gestalttherapeut laat ik me graag breed inspireren, zowel door inzichten uit de psychologie (bijvoorbeeld de hechtingstheorie van Bowlby c.s.) als door spirituele inzichten uit het werk van Almaas en de Cursus in Wonderen.

Gestalttherrapie Haarlem
Paul ter Weijde

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Astrologie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Kledingcoach Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Cranio-sacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Handanalyse & Handlezen Haptonomie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte psychotherapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Osteopathie Ouderenzorg Permacultuur Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Rituelen en Ceremonies Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie & EMDR Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Haarlem