Kinder- en tieneryoga, ouder en kindyoga, schoolyoga | Hoofddorp

Jouwmoment verzorgd KINDER- EN TIENERYOGA in Haarlem en Hoofddorp. Heeft je kind wat extra ondersteuning nodig dan is individuele yoga of therapeutische yoga ook mogelijk. Jouwmoment geeft ook MINDFULNESStrainingen voor volwassenen en kinderen

Kinderyoga

Yoga voor kinderen is niet te vergelijken met yoga voor volwassenen. Maar wat kan kinderyoga allemaal wel zijn: 

  • op een speelse manier yogahoudingen inoefenen
  • de tijd nemen om te zien, horen, voelen en te genieten van wat er rondom ons gebeurt. 
  • samen genieten van het droomverhaal
  • bewegen op muziek
  • aandacht geven aan het zonnetje en de donderwolken in onszelf
  • bewust worden van ons lichaam door o.a speelse massages
  • even de stilte in ons hoofd zoeken
  • adem spelletjes
  • en vooral genieten!

Tieneryoga

Waarom yoga voor tieners? Daar kunnen veel reden voor zijn, maar de belangrijkste reden is dat je op een leuke manier werkt aan de belangrijkste persoon in je leven, jezelf! Yoga is goed voor je lichaam, je wordt er soepel en sterk van. Je krijgt er positieve energie van maar leert je ook te ontspannen.

Yoga kan je helpen om zelfvertrouwen te verbeteren en helpen om je beter te concentreren waardoor sttuderen makkelijker gaat. En je leert jezelf beter kennen, wat voel je, wat wil je, wat zijn je grenzen, en hoe geef je die aan?

Over Hanke den Boer | Hoofddorp

Mijn naam is Hanke den Boer. Vanaf mijn kindertijd ligt mijn hart bij het werken met kinderen.

In 1993 begon ik mijn droom te verwezenlijken in de kinderopvang, om vervolgens een paar jaar later het onderwijs in te gaan. Met heel veel plezier leerde ik de kinderen op de basisschool de kennis die daarbij hoort. Vele kinderen heb ik zien komen als kleuter en na acht jaar als een echte tiener de school zien verlaten.

In een tijd dat ik zelf veel stress ervaarde, ben ik op doktersadvies yoga en mindfulness gaan beoefenen. Al snel was ik overtuigd. Ik was erg onder de indruk vanwat dit met mij deed en voelde de positieve effecten op mijn lichaam en geest. Na een uurtje yoga en mindfulness-oefeningen in de ochtend kon ik er de hele dag weer tegen aan. Waarom heb ik dit niet eerder ontdekt en wat zou het mooi zijn om kinderen al met yoga en mindfulness in contact te brengen! Dit heb ik in die tijd veel gedacht.

Om die reden ben ik in 2008 de opleiding tot kinderyogadocente bij Helen Purperhart gaan volgen en geef ik alweer enige jaren binnen en buiten het onderwijs met veel plezier yoga aan kinderen. Ik merkte al snel dat yoga in groepsverband voor sommige kinderen niet voldoende was en ben toen de yogatherapieopleiding voor kinderen gaan volgen. Daarna heb ik de opleiding voor mindfulness afgerond.

Ieder mens is in het bezit van veel kwaliteiten en kracht maar ze moeten er soms in begeleid worden. En dat doe ik graag!


Foto 1 Hanke den Boer Foto 4 Hanke den Boer Klik om te vergroten

jouwmoment.nu
Hanke den Boer


Professionals in de categorie Yoga

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Astrologie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Catering Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Drukwerk en uitgeverij Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Filosofie Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunst Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem