Eetcafe Aangenaam: een gezellig restaurant in het centrum van Haarlem | Haarlem

Aangenaam is een gezellig restaurant in het centrum van Haarlem. Sinds 20serveren wij u heerlijke gerechten op een eerlijke wijze.

Wij van Aangenaam hebben ons als doel gesteld, het u zo Aangenaam mogelijk te maken. In de eerste plaats voor u, maar ook voor mens, dier en milieu in het algemeen. Zo gebruiken wij zoveel mogelijk biologische en streekproducten, groene stroom en gas, Fair Trade servies, gerecycled toiletpapier en is ons interieur waar mogelijk ook Fair Trade gemaakt van FSC gekeurd hout.

Kortom, in alle keuzes proberen wij de verantwoordste te maken. Wij hopen dat u dit een leuk initiatief vindt en heten u graag van harte welkom. Kom snel eens langs en geniet van Aangenaam!

Over Jeroen Nielen | Haarlem

Aangenaam heeft als doel om smakelijke gerechten te bereiden met producten die op een verantwoorde manier zijn verkregen. Dit uit zich in bijna alle producten die wij op de kaart hebben staan, maar ook in alles er om heen. Hieronder vindt u een overzicht van wat wij zoal doen om ons duurzame imago gestalte te geven;

Wij schenken uitsluitend biologische wijnen, koffie & thee. Ons tapbier is het duurzaam gebrouwen Brand bier. Daarnaast serveren wij u speciaalbieren van de Texelse bierbrouwerij, Gulpener biologisch en Budels biologisch.

De vis van onze kaart wordt per seizoen uitgezocht via de viswijzer van het WNF. De viswijzer is in het leven geroepen om duidelijkheid te scheppen over het wel en wee van veel vissoorten. De vis die wij inkopen staat in de groene zone van de viswijzer. Dit houdt in dat de vis op milieuvriendelijke wijze wordt gekweekt of  met de juiste methodiek gevangen, in het seizoen is (dus niet in paaitijd) en niet overbevist is.

Wij serveren u alleen vleesgerechten die worden bereid met biologisch vlees. Dat betekent dat de dieren vrij hebben rondgelopen en niet zijn behandeld met antibiotica & groeihormonen. Daarnaast worden de dieren natuurlijk gevoederd.

Onze chocolade komt van Tony’s Chocolonely, een merk wat er bewust voor heeft gekozen te werken aan 100% slaafvrije chocolade, een missie die wij graag steunen. Daarom maken wij al 10 jaar met veel plezier onze pure chocolademousse met deze chocolade en kunt u bij uw koffie of thee genieten van een goed stuk Fair Trade chocolade!

De aankleding van het restaurant draagt grotendeels het Fair Trade keurmerk en is gemaakt van FSCgekeurd hout. Zo is is er in onze bar zelfs gebruik gemaakt van echt Haarlems Hout! Daarnaast worden veel van onze gerechten geserveerd in of op Fair Trade servies.

Natuurlijk zijn de groenten, slasoorten, fruit en zoveel mogelijk andere producten biologisch.

Wij gebruiken groene stroom en gas en maken schoon met ecologische reinigingsmiddelen.

Tot slot doneren wij 5% van onze winst aan een goed doel, welke wisselt per kwartaal!


Foto 1 Jeroen Nielen Foto 2 Jeroen Nielen Klik om te vergroten

Eetcafe Aangenaam
Jeroen Nielen


Professionals in de categorie Eten & Drinken

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Astrologie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Catering Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Drukwerk en uitgeverij Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Filosofie Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunst Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem