Vitale biologische groenten en een gezonde, duurzame aarde | Haarlem

De Nieuwe Akker richt zich op het opzetten van tuinderijen waar zo duurzaam mogelijk groenten worden geteeld. Goed voor de mens, het klimaat en het milieu en dus ook voor de toekomst van de aarde. Het gaat om méér dan groente alleen!

Het teeltseizoen 2017 gaat weer beginnen:  er kunnen nog mensen meedoen.

We besteden heel veel aandacht aan het verzorgen van de aarde met compost, we maken gebruik van vruchtwisseling en van de krachten die de hele natuur ons biedt. Je kan oogstgenoot worden aan een van de drie tuinderijen en wekelijks groenten oogsten, maar ook gewoon komen meewerken en je hart ophalen. Het is fijn om samen met anderen te oogsten en te werken en zo veel mensen te zien genieten van de groene weelde op het land.

Omdat de tuinderijen vlakbij zijn, is er geen koelcel of transport nodig: zó van het land via je fietstas op je aanrecht!

Word nu deelnemer en geniet van heerlijke verse groenten!

Over De Nieuwe Akker | Haarlem

Al vanaf 2010 werkt stichting De Nieuwe Akker aan het opzetten van collectieve zelf-oogst-tuinderijen. Er zijn er nu drie in bedrijf. Onder leiding van de tuinder telen we biologische groenten en we streven naar biodynamisch. Dat betekent goed voor de aarde zorgen, zodat de bodem in evenwicht komt en de krachten uit de kosmos zo goed mogelijk in zich kan opnemen en doorgeven aan de gewassen, zodat we levenskrachtige groenten verkrijgen!

De missie van De Nieuwe Akker is om meer bewustzijn en aandacht te bevorderen voor een gezonde bodem die ons vitale, goede voeding schenkt .

Wekelijks komen deelnemers hun groenten zelf oogsten en genieten intussen van de aanblik van mooie gewassen! Velen werken mee op het land; een ontspannende bezigheid.

Onze kleinschalige, collectieve tuinderijen zijn:
Moestuin Leyduin in Heemstede;
Stadstuinderij WijTelenGroente in Haarlem/Ramplaankwartier;
De Nieuwe Akker KweektuinKas in de Haarlemmer Kweektuin aan de Kleverlaan.

Van iedere tuinderij vind je uitvoerige informatie op onze website
en via deze website kan je ook aanmelden om deelnemer aan een van de tuinderijen te worden.

 

De Nieuwe Akker

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Astrologie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Kledingcoach Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Cranio-sacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Handanalyse & Handlezen Haptonomie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte psychotherapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Osteopathie Ouderenzorg Permacultuur Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Rituelen en Ceremonies Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie & EMDR Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Haarlem