MA 13 mei  |  19.15 - 20.00 uur

VR Cinema in de Schuur: Naturally Immersive

  • De Schuur |
  • Engels zonder ondertiteling
  • 10,00 | CJP en studenten 7,00

De wonderen, het allereerste verleden en de toekomst van onze planeet ontdek je tijdens VR-programma Naturally Immersive. Dit VR Cinema programma vindt plaats in onze filmzaal, waar je met je headset op geniet van vooruitstrevende VR, met het comfort van onze stoelen en de hoge kwaliteit van ons geluidsysteem.

Dit programma bestaat uit drie films:

  • David Attenborough's First Life - Matt Baker Jones en Elliot Graves - Verenigd Koninkrijk - 11 minuten
  • Planet ∞ - Momoko Seto - Japan - 7 minuten
  • Myriad 360 - Michael Grotenhoff en Christian Zipfel - Duitsland - 10 minuten

First Life
Al meer dan 60 jaar reist bioloog en televisiemaker David Attenborough (97) de hele wereld over om onze planeet en wat daarop leeft vast te leggen, altijd met adembenemende beelden en voorzien van zijn charmante voice-over. Nu gaat hij maar liefst 350 miljard jaar terug in de tijd om met gebruik van VR lang uitgestorven fossielen tot leven te wekken. Zie met je eigen ogen hoe de eerste dieren op aarde er uitzagen, bewogen en leefden en hoe ze zich ontwikkelden van eencellige organismen tot ontzagwekkende roofdieren die de zeebodem onveilig maakten.

Planet (infinity)
In Planet ∞ (infinity) schetst de Japanse filmmaker Momoko Seto een toekomstbeeld waarin de planeet aarde is verwoest en de natuur de overhand heeft gekregen. De mens en bijna alle dieren zijn uitgestorven. Alleen insecten en schimmels hebben het overleefd. Als het weer omslaat, overstroomt langzaam de uitgedroogde aarde. In het water ontstaat een ecosysteem, bevolkt door vreemde zeewezens. Is dit een sterk staaltje sciencefiction of een profetische visie? Grote kans dat je nooit meer hetzelfde zult kijken naar dieren en planten.

MYRIAD 360
Myriad 360 maakt gebruik van de nieuwste 360° 3D-technologie om het verhaal van de spectaculaire herintroductie van de bijna uitgestorven heremietibis te vertellen. Deze mythische, grote vogel kwam ooit in het wild in Europa voor, maar nu enkel nog in Marokko. In gevangenschap jonge ibisjes ter wereld brengen is één ding, maar hoe krijg je ze vervolgens zo ver dat ze vanuit hun dierentuin in Wenen de trektocht naar Toscane gaan ondernemen, iets dat ze in het wild leren van oudere vogels? Zet je VR-bril op en vlieg mee met de zwerm op een reis van 15 dagen en 800 km, geleid door hun menselijke pleegouders in ultra lichte vliegtuigjes.

Duur 30 minuten, Taal Engels, zonder ondertiteling


Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding