Voetreflextherapie voor volwassenen, kinderen en baby's

Wat is VoetreflexPlustherapie?
Reflexzonetherapie is gericht op de totale mens en werkt op lichaam en geest. Op handen, voeten en oren zijn reflexzones te vinden die corresponderen met alle orgaansystemen en klieren in het lichaam. Een reflexzone behandeling zorgt voor een betere doorbloeding van het corresponderende lichaamsdeel. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt op deze manier aangesproken en gestimuleerd.

De plus betekent dat ik de Westerse werkwijze combineer met de traditionele Chinese geneeskunde (TCM). Ik maseer dus ook de meridianen en acupunctuurpunten. De behandeling is behalve effectief ook fijn om te ondergaan.Ik geef ook energetische massages op de voeten en onderbenen. Dit zijn zachte massages die inwerken op de emotionele, mentale en spirituele lagen van de mens. En omdat lichaam en geest één zijn, werken deze massages ook door op het fysieke niveau.

Voor wie?
Reflexzonetherapie is een veilige en natuurlijke behandelwijze. Iedereen kan reflexzonetherapie ontvangen. Baby’s en kleuters zijn er heel ontvankelijk voor en ook voor hen is de behandeling zeer effectief.

Voor wat?
Voetreflextherapie is voor heel veel klachten in te zetten, en dus zeker niet alleen voor klachten aan de voet wat mensen nog wel eens denken. Het is veel breder en is in te zetten om hoofdpijn, migraine, slapeloosheid, hoge of lage bloeddruk, blaasontstekingen, lage rugpijn, spijsverteringsproblemen, menstruatieklachten, overgangsklachten enz. aan te pakken.  

Behalve massages geef ik ook: 

  • workshops babyreflexologie zodat ouders zelf kunnen leren hoe ze de kwaaltjes van hun baby kunnen wegmasseren
  • workshops karakternanalyse op basis van de stand/vorm van de tenen

Over Jeanine Beeftink

Mijn missie is om mensen weer in contact te brengen met ontspanning. Omdat ik de voeten masseer gaat het hoofd automatisch even uit. Je aardt en komt meer in je lichaam. Als je meer bent dan alleen je hoofd, is het ook makkelijker om toegang te krijgen tot je hart(sverlangen) en datgene te doen waar je blij en gelukkig van wordt. Ik ben ervan overtuigd dat de wereld en ons milieu daar ook beter van worden. Sinds 2016 doe ik dat met voetreflexPlustherapie.

Ik vind mensen en (hun relatie met hun) voeten fascinerend. Voeten zijn vaak ondergewaardeerd terwijl je letterlijk nergens komt zonder je voeten. Bovendien heb je contact met de aarde via je voeten. Ze zijn het fundament van je lichaam. Iedereen weet dat je zonder goed fundament geen stevig huis kunt bouwen dat tegen een stootje kan. Je voeten zijn een mooie ingang om klachten te behandelen.

Omdat kinderen de toekomst zijn, wil ik graag zoveel mogelijk ouders en verzorgers leren hoe ze met babyreflexologie zelf de kwaaltjes van hun baby weg kunnen masseren. Zo wordt al zo vroeg mogelijk gewerkt aan een stevig fundament waar je je hele leven plezier van hebt.

Voordat ik voetreflextherapie ging doen heb ik me bekwaamd in het “tenenlezen”. Dat is een karakteranalyse op basis van de vorm en stand van je tenen. Inzicht in je karakter en hoe je zaken aanpakt kan heel verhelderend werken als je het gevoel hebt vast te zitten.

Ik werk ook bij het Rijksvastgoedbedrijf in Den Haag aan een duurzamere vastgoed portefeuille van het Rijk. Niet via de stenen of producten maar via de mensen. 

De Zonnevoet, praktijk voor voertreflextherapie
Jeanine Beeftink

Foto 1 Jeanine Beeftink Foto 2 Jeanine Beeftink Foto 3 Jeanine Beeftink Foto 5 Jeanine Beeftink Foto 7 Jeanine Beeftink Klik om te vergroten

De Zonnevoet, praktijk voor voertreflextherapie
Jan Haringstraat 8
2023 KD Haarlem


Professionals in de categorie Voetreflexologie & Voetzorg

Zoek een aanbieder op onderwerp persoonlijke groei gezondheid welzijn duurzaamheid

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fysiotherapie & Chiropractie Gezondheids- en vitaliteitscoaching Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing & Reading Homeopathie Horeca & Catering Hypnotherapie & EMDR Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Seksualiteit en Intimiteit Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Verlies- en rouwbegeleiding Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem
Bewust Haarlem

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!