Alexander Techniek Praktijk Free-up

 Alexander Techniek Praktijk Free-up | Esther Visser
 Haarlem

Alexander Techniek Praktijk Free-up is er voor iedereen die wil leren lichter en vrijer te bewegen, jezelf efficiënter aan te sturen en optimaal te presteren in je werk, hobby of sport. 

Het wordt veel toegepast door professionele musici, dansers, sporters en acteurs. Buiten deze werkvelden is het echter niet zo bekend. In Nederland zijn veel mensen bekender met oefentherapieën zoals Mensendieck, Feldenkrais (die een leerling van F.M. Alexander was), en Cesar therapie. Wereldwijd is Alexander Techniek echter veel bekender dan deze methodes en is Alexander Techniek wijder verspreid. Op dit moment zijn er ongeveer 3000 Alexander leraren actief, en bestaan er beroepsverenigingen in 18 landen. Alexander Techniek bestaat al ongeveer 100 jaar.

Wil je bijvoorbeeld leren om:

  • je hoofd beter in balans te dragen terwijl je op je computer of tablet werkt
  • spanningen voorkomen in het nek-schouder gebied
  • effectiever te zijn bij het spreken in het openbaar
  • podiumangst te overwinnen
  • een mooiere toon te produceren als musicus
  • betere prestaties neer te zetten als sporter
  • weer efficiënt leren lopen na een heup-operatie
  • je adem- en stemgebruik te optimaliseren

Dan is Alexander Techniek aan te raden. Je volgt lessen waarin je nieuwe vaaardigheden aanleert, het is dus geen therapie. Je kunt het na de lessen zelf toepassen.

Alexander Techniek Praktijk Free-up is gevestigd aan de Bakenessergracht 41 te Haarlem en is gespecialiseerd in musici. Iedereen die wil leren lichter en vrijer te bewegen, jezelf efficiënter aan te sturen en optimaler te presteren in je werk, hobby en sport, is van harte welkom. Alexander Techniek kan ook zeer effectief zijn bij nek- en rugklachten.

Over Esther Visser

Esther Visser is een Nederlandse violiste, gespecialiseerd in historische uitvoeringspraktijk. Ze treedt regelmatig op als concertmeester bij verschillende orkesten en was gedurende twee jaar aanvoerder in het Europees Philharmonisch Orkest in Oostenrijk.

Sinds 2013 is Esther werkzaam als gastdocente bij Codarts, Conservatorium van Rotterdam, als specialist op het gebied van uitvoeringspraktijk. Zij coacht studenten bij hun Master onderzoek, geeft lessen barokviool, incidenteel ook Alexander Techniek, en schrijft artikelen voor de ‘Codarts Guide Informed Musicianship’ o.a. over het historisch gebruik van vibrato.

Tussen 2012 en 2015 volgde Esther de full-time 3-jarige opleiding tot Alexander Techniek leraar, aan het Alexander Techniek Centrum Amsterdam, bij Tessa Marwick en Paul Versteeg. Tegelijk volgde zij de Shaw Methode lerarenopleiding voor zwemmers, in Londen, bij Steven Shaw. Daar studeerde zij in 2014 af. Deze methode past de principes uit de Alexander Techniek toe op zwemmen, wat een heerlijke combinatie is. Free-up Swimming organiseert ook zwemcursussen in Haarlem, zie de aparte vermeldng in deze rubriek.

Esther is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Leraren in de Alexander Techniek (NeVLAT) en bij de internationale Society of Teachers of the Alexander Technique (STAT).


Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding