Begeleiding van innerlijke transformatie

 Meanders, counseling en training - Begeleiding van innerlijke transformatie | Chris Elzinga
 Haarlem

Ken je het gevoel dat je leven niet echt vervullend is of dat je vast zit in patronen, die je levensvreugde in de weg zitten? Counseling kan je helpen daarop antwoorden te vinden en zo meer balans in je leven te krijgen. Dat geeft levensvreugde en levensenergie, waardoor je bestaan weer betekenis en richting krijgt.

Wat kun je van mijn begeleiding verwachten?
In een of meer counselinggesprekken onderzoeken we wat innerlijke balans in jouw leven in de weg zit. M.b.v. diverse methoden help ik je die belemmeringen te leren kennen en op te ruimen.

Daarbij is het nuttig te zien waar patronen in je leven zijn ontstaan. Tegelijkertijd geef ik handreikingen om helemaal in het nu te leven, omdat daarin de ondersteuning te vinden is die je nodig hebt om je vragen door te werken. Hoe meer je open kunt zijn voor wat je in elk moment ervaart, hoe meer vertrouwen kan ontstaan: in jezelf en in je vermogen om te groeien. 

Over welke thema's geef ik trainingen?
Naast counselling geef ik trainingen op het gebied van Open Zelfonderzoek (een vorm van zelfreflectie, die ook bekend is als 'inquiry') en het Enneagram (m.n. de spirituele dimensie daarvan). Daarnaast geef ik introducties in het werk van Eckhart Tolle. In de trainingen laat ik deelnemers altijd ervaren waar de theorie over gaat. Kennis krijgt pas echt betekenis als die ervaren kan worden.

Over Chris Elzinga

Mijn voornaamste werkzaamheden bestaan uit het geven van counselinggesprekken en trainingen op het gebied van innerlijke veranderingsprocessen

Daarnaast werk ik als zzp-er op projectbasis bij Stichting La Verna, franciscaans centrum voor spirituele ontwikkeling in Amsterdam. En met een zekere regelmaat ben ik bij onderzoeksprojecten betrokken op het gebied van spiritualiteit, duurzaamheid en persoonlijke groei.

Mijn achtergrond

Ik ben in 1982 afgestudeerd als sociaal geograaf. De (in feite psychologische) vraag die mij altijd heeft geïntrigeerd was: ‘Wat beweegt mensen eigenlijk om te doen zoals ze doen, om te zijn zoals ze zijn?’ Van 1982 tot 1993 ben ik werkzaam geweest als planoloog en zelfs enige jaren als informatie-analist in de ICT. Om tot de ontdekking te komen dat ik dit allemaal wel goed kon, maar dat mijn hart daar niet lag.

Vanaf 1993 werd de psychologische vraag naar wat mensen beweegt leidraad voor het ontwikkelen van mijn werk. Sindsdien heb ik me intensief verdiept in vragen rond psychologie, spiritualiteit en duurzaamheid. Eerst werkte ik met milieuthema’s, tot ik ontdekte dat het lastig is voor veel mensen om zich verbonden met de natuur te voelen omdat ze geen contact hebben met hun eigen innerlijk.

In begin 2001 vond ik in de Ridhwan-school van Almaas een plek waarin ik heel veel antwoorden op mijn vragen kreeg. De Ridhwan-school biedt een (spiritueel) pad om het landschap van je innerlijke wereld te ontdekken en om op een zinvolle manier in de uiterlijke wereld te functioneren. In deze school komt een rijkdom aan kennis op het gebied van westerse en oosterse psychologie en spiritualiteit samen.

De zelfkennis die ik in dat proces heb opgedaan en die ik nog steeds opdoe, vormt een van de belangrijkste inspiratiebronnen voor mijn huidige werk. Sinds begin 2007 volg ik ook de lerarenopleiding binnen deze school.

Van jongs af aan is het voor mij heel vanzelfsprekend om contact te maken met de dimensie van de menselijke ziel. Dit maakt dat helderheid over en compassie voor de ego-kant van mensen, met de patronen waar ze vaak zo’n last van hebben, gemakkelijk in me naar boven komt. Dit is een belangrijke hulpbron in al mijn werk.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Alexander Techniek Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Bioresonantie Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige & Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding