Aromatherapie Opleidingen

 Aromamore | Janet de Winter-Booms
 Haarlem

Aromamore is een klein bedrijf waar u nog alle aandacht krijgt. Bij Aromamore worden consulten, workshops en beroepsopleidingen gegeven in het kader van aromatherapie. Wij maken gebruik van essentiële oliën meestal in combinatie met massagetechnieken voor uw gezondheid en welzijn.

In een vertrouwelijk gesprek vraag ik u om persoonlijke gegevens en bespreek uw medische verleden, vervolgens bespreken we een behandelplan. Ik kan dan een massage met essentiële oliën voorstellen, of het aanbrengen van olie op de huid door middel van compressen. Ook kan inhalatie van olie of een mengsel van oliën worden voorgesteld om uw huidige gezondheidstoestand te verbeteren. 

Bij een klassieke aromatherapiemassage begint men doorgaans bij de rug, armen, schouders en nek, en gaat men vervolgens verder met de achterkant van de benen en de voeten. Nadat u bent omgedraaid, wordt uw hoofd en gezicht, uw hals en de bovenkant van uw schouders, uw buik, en de voorkant van uw benen en voeten gemasseerd. Soms worden in de loop van uw behandeling meerdere aromatherapiemengsels gebruikt. 

Ik ben IFA gediplomeerd en geregistreerd aromatherapeut

De IFA staat voor deskundigheid, ervaring en kwaliteit in het beroep van aromatherapeut. De IFA is opgericht in 1985 en houdt zich als eerste internationale organisatie voor aromatherapie ter wereld bezig met: Het aanbieden van professionele opleidingen op het hoogste niveau en erop toe te zien dat gedragscodes door IFA-therapeuten en –trainers worden nageleefd. Ook doet de IFA onafhankelijke onderzoeken naar essentiële oliën

Over Janet de Winter-Booms

Ik ben Janet de Winter-Booms. Zo'n 35 jaar geleden werd ik schoonheidsspecialiste. Startte mijn eigen praktijk waar ik mij jaren lang met liefde heb ontfermd over mijn cliënten.

Ik volgde tevens de voortgezette opleiding -met verdieping van de disciplines behorende bij de schoonheidsverzorging maar ook de hbo-medische basiskennis olv Bertie Wesselius- bij het Gerda Siemer-instituut in Amsterdam, daarmee kreeg ik lesbevoegdheid wat mij in staat stelde om aan de vakopleiding les te mogen geven, iets dat ik ook een aantal jaren succesvol en met plezier deed.

  • Van lieverlee kwam ik er achter dat schoonheid aan de buitenkant niet voldoende is om je van binnen goed te voelen.

Ik kwam in contact met mensen die mij inspireerden met essentiële oliën. Ik volgde vele cursussen en lezingen om mij deze boeiende materie eigen te maken. Na er jaren mee gewerkt te hebben had ik nog steeds het gevoel dat ik met losse elementen aan het werk was in plaats van een goed samenhangend geheel.

Ik volgde daarom de IFA (International Federation of Aromatherapists) opleiding bij Ellen Smith-Asjes in Alkmaar. Een zeer gedegen beroepsopleiding op hoog niveau. 

Andere aanverwante opleidingen die ik volgde zijn kinesiologie en voedingsleer, eveneens een prachtige aanvulling bij de aromatherapie. Mijn inwijding tot Reiki master (liever gebruik ik het woord leraar) in het Usui system onderschrijft ook het spirituele en energetisch karakter van Aromamore.

Inmiddels heb ik vele ervaringen op allerlei gebied. Lesgeven in aromatherapie, aromatherapie in de zorg, workshops voor reumapatiënten, aromatherapie op het werk, lezingen en natuurlijk de persoonlijke therapie en coaching. Door het volgen van master-classes van o.a. Jill Farrer Halls, Germain Rich, Josie Donaldson en Madeleine Kerkhof, heb ik mijn kennis nog aanmerkelijk uitgebreid.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding