ZA 20 jul  |  16.30 - 19.30 uur

Japanse en Indiase Fluit Meditatie in De Bamboobar

  • Helende Geluiden / Matinee-Mondiaal | Kees van Boxtel
  • vrij parkeren inloop 16.00 Tickets te verkrijgen via hipsy ( beperkt aantal plaatsen)
  • 15,80

De Bamboo Bar is een nieuw initiatief van stichting Matinee-Mondiaal. Het idee achter dit initiatief is dat we graag in symbiose met de natuur prachtige mini concertjes organiseren in de zomer.

Met vegetarische soep, brood, wat hapjes en alcoholvrije drankjes komen we samen. Een gezellige creatieve avond met echt menselijk contact!

Sinds 2020 studeert Remco kyotaku bij Agar Kyosui Noiri, een leerling van Koku Nishimura (1915 - 2002). De kyotaku is een lid van de Japanse shakuhachi-fluitfamilie en wordt geassocieerd met Koku Nishimura als hulpmiddel voor meditatief spel en grijpt terug naar oudere fluiten.

De kyotaku is een lange jinashi-fluit met wijde boring, wat betekent dat de boring van de fluit onbewerkt is, waardoor hij moeilijker te bespelen is dan de moderne shakuhachi. Maar het diepe en resonerende geluid maakt het een ideaal instrument voor een introspectieve en meditatieve benadering. Het instrument vereist tevens een meer ontspannen blaasstijl dan de moderne shakuhachi.

Honkyoku (本曲, "originele stukken") zijn de stukken gespeeld door Japanse  bedelmonniken (komusō) van de boeddhistische Fuke sekte, traditioneel voor aalmoezen en verlichting. Verschillende tempels hadden hun eigen repertoire en hun eigen karakteristieke speelstijlen. 

Kees Van Boxtel begon al op jonge leeftijd (6 jaar) met fluit spelen. Op een Indiase reis in 2005 ondekte hij de Bansuri, (Indiase bamboe fluit) en raakte in vervoering door de prachtige ornamentaties van de Noord Indiase klassieke muziek. 

Er zijn wat punten van aandacht waar je rekening mee moet houden, die krijgt u voor het event toegestuurd.

  • Eigen Tuin Haarlem
    Boerhaavelaan 41, tuin 50B
    2035 RB Haarlem
Meer agenda van Helende Geluiden / Matinee-Mondiaal
Full Moon Ritual & Lying Concert
MA 19 aug |
20.00 uur
Concert
Muziek en Klank
Full Moon Ritual & Lying Concert
De Bamboo Bar is een nieuw initiatief van stichting Matinee-Mondiaal. Het idee achter dit initiatief is dat we graag in symbiose met de natuur prachtige mini concertjes organiseren in de zomer.
Helende Geluiden / Matinee-Mondiaal Kees van Boxtel
Indiaas Klassiek Concert - Kees van Boxtel (Bansuri) & Latif Ahmed Khan (Tabla)
ZA 07 sep |
20.00 uur
Concert
Muziek en Klank
Indiaas Klassiek Concert - Kees van Boxtel (Bansuri) & Latif Ahmed Khan (Tabla)
Geniet van een avond vol harmonieuze Raga's met de populaire artiesten Kees van Boxtel op Bansuri en Latif Khan op Tabla voor een onvergetelijk Indiaas klassiek Khyal - muziekconcert.
Helende Geluiden/ Matinee-Mondiaal Stg. Matinee-Mondiaal
An Evening of Dhrupad & Khyal ( met oa. Abhisek Lahiri & Carsten Wicke)
VR 20 sep |
19.00 uur
Concert
Muziek en Klank
An Evening of Dhrupad & Khyal ( met oa. Abhisek Lahiri & Carsten Wicke)
Een avond met wereldberoemde Indiase musici; Abhisek Lahiri op Sarod, Carsten Wicke op de Ruudra Veena. Een avond waarbij de verschillende muziekstijlen Dhrupad en Khyal prachtig tot uiting komen.
Healing Sounds / Matinee-Mondiaal Kees van Boxtel
Lakksya Quartet - feat Gijs Anders van Straalen
VR 04 okt |
19.00 uur
Concert
Muziek en Klank
Lakksya Quartet - feat Gijs Anders van Straalen
Carnatische Indiaas klassieke muziek met de viool virtuosen K.J. Dilliip en Ila Diliip begeleid op de Khanjira bij Sunaad Anoor. Na de pauze efat Gijs Anders van Straalen. Dit moet je gezien hebben.
Healing Sounds / Matinee-Mondiaal Kees van Boxtel
Indian Classical Music Concert - Dhrupad
VR 25 okt |
20.00 uur
Concert
Muziek en Klank
Indian Classical Music Concert - Dhrupad
Geniet van een avond vol harmonieuze Raga's met populaire artiesten Marianne Svašek, Marluz Kristel en Nathanaël van Zuilen voor een onvergetelijk Indiaas klassiek Dhrupad-muziekconcert.
Healing Sounds / Matinee-Global
Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding