Je lijf is wijzer!

(Door Krista Zwetsloot, systemisch coach voor kinderen, volwassenen en in het onderwijs).

In mijn bezoeken en begeleiding aan schoolklassen zie ik dat een groot aantal kinderen snel afgeleid is, dat ze zich moeilijk kunnen focussen en soms last hebben van klachten zoals onzeker zijn, faalangst. 

Gefocust op jezelf, in alle rust je werk doen en de leerstof opnemen, kan al een grote uitdaging zijn. Er zijn steeds meer prikkels van buitenaf nodig om die focus te behouden.

Daarnaast zijn we vanuit het systeem gewend om alleen ons hoofd te gebruiken en als waar(devol) te zien. Met als doel om daar van alles in te stoppen en vanuit het hoofd ons leven te leven. Terwijl kinderen erom vragen - sommigen er zelfs om roepen - veel verder te kijken dan het hoofd alleen.

We rennen vaak de metaforische trap op naar zolder (ons hoofd) en vergeten de rest van ons huis (ons lijf) bewust te bewonen. Terwijl er juist in die kamers onder de zolder zoveel meer wijsheid ligt opgeslagen dan we weten.

Ik zie tijdens mijn trainingen dat kinderen zich heel goed kunnen focussen op zichzelf, hun ademhaling én hun lijf. Als ze er maar bewust van (onder-wezen) worden gemaakt of tot worden uitgenodigd. Ik zie dat het juist nu heel wijs is, om dit wijze lijf, een krachtig verlengstuk van ons onderwijssysteem te maken.

  • Prachtig om te zien dat zelfs de meeste onrustige kinderen het uiteindelijk lukt om in alle rust, puur op zichzelf gericht, kriskras door elkaar heen te lopen.

En dat is meteen een mooie uitnodiging voor ons allemaal. Kunnen we in ons lijf aanwezig zijn terwijl we door ons soms chaotische leven bewegen?


Over Krista Zwetsloot

Krista Zwetsloot is (systemisch) coach voor kinderen, volwassenen en in het onderwijs.
Ik help je om meer rust, geluk en verbinding in jezelf en/of bij je kind(eren) te ervaren. Bij mij kan en mag je helemaal “zijn” met alles wat er is. Ik zie jou echt en samen kijken we naar de mogelijkheden om de verbinding met de kracht in jezelf (weer) te ervaren.

Meer weten over Krista Zwetsloot?


Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding