Beleef de Haarlemmer Kweektuin!

 Stichting Haarlemmer Kweektuin | Stichting Haarlemmer Kweektuin
 Haarlem

De Haarlemmer Kweektuin groeit! Het is niet alleen als vanouds een prachtig wandelpark met NME-activiteiten, inmiddels is er door de gevestigde ondernemers nog veel meer te zien en te beleven.

Of u nou wilt komen lunchen bij het Kweekcafé, biologische groente wilt oogsten bij Wij Telen Groente in de Kas, een duurzaam cadeau van hout uit eigen stad wilt kopen bij Nederlands Hout, een kappersbezoek wilt maken aan Schaar zoekt Haar of een yogales wilt volgen bij Innerworks, u bent van harte welkom.

De Haarlemmer Kweektuin (voorheen Stadskweektuin) is van oudsher een prachtig wandelpark waar NME (Natuur en Milieu Educatie) allerlei activiteiten verzorgt. Maar tegenwoordig is er, dankzij de samenwerking van mensen uit de buurt, en dankzij de bedrijven die er gevestigd zijn, steeds meer te doen. Dit duurzame stadspark groeit dankzij grote inzet van velen uit de omgeving. Dus voor en door de buurt!

De Kweektuin wil op inspirerende wijze bijdragen aan een duurzame samenleving. Dit wordt vormgegeven door het aantrekken van bedrijven die binnen de duurzame visie van het park passen en door het bieden van ruimte voor educatie en activiteiten op het gebied van groen, permacultuur en duurzaamheid.

Over Stichting Haarlemmer Kweektuin

De Haarlemmer Kweektuin heeft tot doel de voormalige stadskweektuin om te vormen tot een duurzaam ecologisch stadspark voor en met bewoners waarin natuur, water, bedrijven, educatie en recreatie samenkomen.

De Haarlemmer Kweektuin is een non-profit organisatie van betrokken vrijwilligers, die samen met de gemeente Haarlem de voormalige Stadskweektuin omvormt tot hét centrum voor duurzaamheid van Haarlem en omstreken. In dit ecologische stadspark komen natuur, water, horeca, bedrijven, educatie én recreatie samen om deze ambitie vorm te geven. 

De gemeente Haarlem blijft eigenaar van de Haarlemmer Kweektuin (inclusief de opstallen). De stichting Haarlemmer Kweektuin zet de lijnen uit voor beheer en ontwikkeling. Dit maakt van de Kweektuin een uniek participatietraject, waarbij inwoners regie kunnen voeren in de totstandkoming van een toonaangevend centrum voor ecologie, klimaat, energie, milieu en sociale duurzaamheid.

  • Om dit tot stand te brengen is gekozen voor een organisch (hoe kan het ook anders) groeiproces. Op die wijze kunnen de honderden betrokken vrijwilligers, ondersteund door fondsen, subsidies en donaties, samen met de gemeente werken aan Haarlem’s groene toekomst.

De Haarlemmer Kweektuin wordt geleid door een driekoppig bestuur, dat wordt bijgestaan door werkgroepen en adviseurs. Het bestuur onderhoudt nauwe contacten met de gemeente en de werkgroepen. Ook jouw hulp is meer dan welkom. Als je onze ambitie wilt ondersteunen, als vrijwilliger en/of donateur, ben je meer dan welkom. Neem gerust contact op met één van de bestuursleden!

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stress en Burn-out Coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding