Groene oase van duurzame teelt in het Groenendaalse Bos in Heemstede

 Kom in mijn Tuin | Mik van der Bor
 Heemstede

Kom In Mijn Tuin is een bijzonder groen-, natuur- en educatief project in het Groenendaalse Bos in Heemstede.
Als doel hebben wij kinderen, ouders/grootouders en mindervaliden te onderrichten over natuur en gezonde voeding. Het bevorderen van de kennis van- en het plezier in het (moes)tuinieren en om de kennis te behouden en door te geven aan de nieuwe generaties.

Door kindertuinen, mindervalidetuinen en generatietuinen op het landgoed ruimte te geven, komen kinderen, ouderen en mindervaliden met elkaar in contact. Dit bevordert de uitwisseling van kennis en verhoogt het plezier van de aanwezigen.

Voor ouderen uit instellingen beogen wij dat ze betrokken raken bij tuinieren, lekker buiten komen en makkelijk in contact komen met andere mensen. Ouderen hebben vaak leuke tuinverhalen van vroeger, zij kennen de "ouderwetse" groenten en delen zo hun (levens-)ervaring met jongeren.

WILT U OOK MEEDOEN?
De vrijwilligers van stichting Kom In Mijn Tuin zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers, die willen helpen bij tuinonderhoud, begeleiding of organisatie van activiteiten. Heeft u interesse, wilt u informatie, neem dan contact met ons op. U kunt ons bellen 023-5282651 of via het aanmeldingsformulier.

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten op de tuin? Meld je aan voor de Nieuwsbrief.

Over Mik van der Bor

Kom In Mijn Tuin is een bijzonder groen-, natuur- en educatief project in het Groenendaalse Bos in Heemstede.
Als doel hebben wij kinderen, ouders/grootouders en mindervaliden te onderrichten over natuur en gezonde voeding, het bevorderen van de kennis van- en het plezier in het (moes)tuinieren en om de kennis te behouden en door te geven aan de nieuwe generaties.

  • KIMT geeft cursussen moestuinieren aan jong en oud. Onze tuinspecialisten begeleiden u wekelijks bij het zelf planten, telen en oogsten in onze prachtige tuin aan het Groenendaalse Bos. Via educatief lesmateriaal wordt bijgedragen aan kennis over milieu, flora, fauna en de samenhang daar tussen.
  • Ons Motto: het groeiproces van grond tot mond: van zaadje tot op het bord.

Kom in mijn Tuin is helemaal afhankelijk van bijdragen van deelnemers van cursussen/workshops, Groene vrienden en sponsoren, wij ontvangen geen subsidie. Er wordt uitsluitend gewerkt met onbetaalde vrijwilligers.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stress en Burn-out Coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding