Acupunctuur Dirkson | Haarlem

Dirkson Acupunctuur is een praktijk in Traditionele Chinese Geneeswijze en aanvullende therapieën.

Met veel plezier en toewijding werk ik aan de gezondheid van mijn cliënten. Als therapeut en adviseur maak ik ze expert op het gebied van zichzelf.

Daarbij kijk ik naar de gehele mens en beperkt ik me niet tot een enkele klacht. Juist de holistische aanpak maakt het mogelijk om klachten, waar men al lange tijd mee loopt, tot het verleden te laten behoren. 

Ik vind het belangrijk om bij te blijven in mijn vakgebied en daarom ga ik regelmatig naar bijscholingen en cursussen. De interactie met collega's maar zeker ook die met mijn cliënten zorgen dat ik mij continu kan ontwikkelen.

In de praktijk maak ik gebruik van de verschillende onderdelen van de Traditionele Chinese Geneeswijze, zoals Acupunctuur, Moxabustion, Cupping, Gua Sha massage, Elektro-Acupunctuur, Laser-Acupunctuur en kruidenformules.

Bel gerust als je wat wilt vragen.

Hartelijke groet,

Daan Dirkson

Over Daan Dirkson | Haarlem

Sinds 1997 beoefen ik de Oosterse krijgskunst Tai Ki Kenpoonder de bezielende begeleiding van Sensei Jan Kallenbach. Daar leerde ik over Tai Chi en Qigong en hoe je je lichaam kan onderhouden met behulp van beweging, ademhaling en meditatie. Al snel werden de principes van Yin en Yang me duidelijker en ben ik me meer gaan verdiepen in het eeuwenoude gedachtegoed van de Oriënt.

Van het werk wat ik in de IT sector toen deed ging mijn hart niet bepaald sneller kloppen. Ik miste het directe contact met mensen en het gevoel dat je iets wezenlijks kan toevoegen.

Mijn interesse in de Chinese Geneeskunde werd steeds groter en het werd mij ook duidelijker dat iets wat zo dicht bij onze ware natuur staat en zo krachtig is dat het al duizenden jaren mensen helpt om gezond te blijven veel beter bij mij past.

In 2003 besloot ik een opleiding tot Acupuncturist te gaan volgen. Ik vond een geschikte plek bij de Shen Zhou Open University. Omdat dit een onderdeel van een Chinese Medical Center is, gaf dit veel voordeel bij het lopen van stages en het inkopen van materialen.

Paralel aan de 3 jarige opleiding Traditional Chinese Medicine volgde ik de 2 jarige opleiding Western Basic Medicine. Beide waren op HBO niveau en de Engelse taal. Dat was flink aanpoten, maar evengoed voelde ik mij als een vis in het water.

Bewust Haarlem

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Astrologie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Kledingcoach Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Drukwerk en uitgeverij Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunst Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Haarlem