Centrum De Kapel: Lezingen, Concerten, Koren en andere culturele en religieuze activiteiten | Bloemendaal

Binnen De Kapel worden naast de zondagochtend-lezingen, ook culturele activiteiten georganiseerd, zoals concerten en een ouderenkoor.  Deze vinden plaats onder verantwoordelijkheid van Podium de Kapel.

Het doel van Podium de Kapel is het ondersteunen en stimuleren van activiteiten van culturele aard.

  • Het wil een podium bieden voor jonge talentvolle mensen op weg naar het concert- en theaterpodium om op een laagdrempelige manier ervaring op te doen.
  • Hoog in het vaandel staat hierbij de kwaliteit van de uitvoering. 

Daarnaast heeft het Duin en Kruidkoor zijn plek gevonden bij Podium de Kapel. In samenwerking met muziekschool Jaap Prinsen en Welzijn Bloemendaal is zingen op vrijdagochtend in het Duin en Kruidkoor een gewilde activiteit geworden. Ook poëzie en literatuur kunnen in de programmering worden opgenomen.

Over Centrum De Kapel | Bloemendaal

Centrum De Kapel biedt een platform voor zingeving en cultuur. Geïnspireerd raken door verschillende onderwerpen uit diverse vrijheidsbronnen. Geïnspireerd raken door de universele taal van de muziek. 

Centrum De Kapel maakt deel uit van de landelijke vereniging Vrijzinnigen Nederland. Doelstelling is het op zoek zijn naar vormen van eigentijdse zingeving en levensbeschouwing. Hierbij wordt de verbinding gelegd met wetenschap, kunst en cultuur. De vereniging is geworteld in het vrijzinnig christendom en voelt zich verwant met het religieus humanisme.

  • De stijlvolle en historische Kapel biedt u een inspirerende omgeving om gezamenlijk op zoek te gaan naar de betekenis en waarde van spirituele en religieuze inspiratiebronnen in ons leven, waarbij we nadrukkelijk openstaan voor andere religieuze bronnen.
  • Uitgangspunt hierbij is dat je mag rekenen op respect voor je mening.
  • De agenda van de zondagochtendbijeenkomsten vindt u op onze website. U kunt zich hier ook opgeven voor de Nieuwsbrief.

U bent van harte welkom!

Agenda Centrum voor Religieuze Bezinning, De Kapel

maart 2020

Carola de Vries - Robles houdt een lezing over Alles omarmen

ZO 08 mrt 10.30 uurLevensbeschouwing en Religielezing
Carola de Vries - Robles houdt een lezing over Alles omarmen

De natuur drukt "God" uit. Wij, mensen, kunnen de Aanwezigheid van God, de Shechinah, ervaren. Zij (zij is vrouwelijk) daalt neer, reist mee, zij omarmt. Zij is "het inwonen" als een woonplaats.
Centrum voor Religieuze Bezinning, De Kapel
De KapelBloemendaal
Lezing: Albert Camus, over het ‘religieuze buiten de religie’, door Nelleke Canters

ZO 15 mrt 10.30 uurLevensbeschouwing en Religielezing
Lezing: Albert Camus, over het ‘religieuze buiten de religie’, door Nelleke Canters

In deze lezing staat schrijver en filosoof Albert Camus (1913-1960) centraal.Momenteel geniet het werk van Camus weer volop belangstelling. Diverse werken zijn in herdruk en in zowel nationale als internationale dagbladen is er volop aandacht.
Centrum voor Religieuze Bezinning
De Kapel BloemendaalBloemendaal
Lezing: Profetische improvisatie: de jazztoonval van het vrijzinnige geluid, door Dr. Paul Rasor

ZO 29 mrt 10.30 uurLevensbeschouwing en Religielezing
Lezing: Profetische improvisatie: de jazztoonval van het vrijzinnige geluid, door Dr. Paul Rasor

In deze lezing gebruikt Paul Rasor jazz improvisatie als metafoor voor het onderzoeken van de rol van waarden in de vrijzinnige profetische praktijk.
Centrum voor Religieuze Bezinning
De KapelBloemendaal

april 2020

Lezing: Wat maakt Bachs Matthäus Passion zo bijzonder?

ZO 05 apr 10.30 uurLevensbeschouwing en Religielezing
Lezing: Wat maakt Bachs Matthäus Passion zo bijzonder?

Het lijken er steeds meer te worden. Elk zich zelf respecterend dorp of stad gaat aan de slag met de uitvoering van de Matthäus Passion. Wat is het geheim dat het zoveel mensen van welke achtergrond, overtuiging ook blijft raken?
Centrum De Kapel
De KapelBloemendaal
Lezing: Vijfenzeventig jaar Bevrijding, maar niet voor iedereen...., door Ine Zantingh

ZO 19 apr 10.30 uurLevensbeschouwing en Religielezing
Lezing: Vijfenzeventig jaar Bevrijding, maar niet voor iedereen...., door Ine Zantingh

75 jaar Bevrijding, maar niet voor iedereen....Dit jaar herdenken we dat het 75 jaar geleden is dat ons land bevrijd werd. Vreugde en dankbaarheid, maar ook littekens van de oorlog. Wat is daarvan zichtbaar in de literatuur?
Centrum voor Religieuze Bezinning
De KapelBloemendaal

Foto 1 Centrum De Kapel Foto 2 Centrum De Kapel Foto 3 Centrum De Kapel Foto 4 Centrum De Kapel Foto 5 Centrum De Kapel Klik om te vergroten

Centrum voor Religieuze Bezinning, De Kapel
Centrum De Kapel


Professionals in de categorie Levensbeschouwing en Religie

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Astrologie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Catering Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Drukwerk en uitgeverij Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Filosofie Financiële dienstverlening Fysiotherapie Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunst Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke Begeleiding Professional organizer Psychologische hulp Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Rituelen en Ceremonies Shiatsu Therapie Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Verlies- en rouwbegeleiding Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem
Bewust Haarlem

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!