Centrum De Kapel: Lezingen, Concerten, Koren en andere culturele en religieuze activiteiten

Binnen De Kapel worden naast de zondagochtend-lezingen, ook culturele activiteiten georganiseerd, zoals concerten en een ouderenkoor.  Deze vinden plaats onder verantwoordelijkheid van Podium de Kapel.

Het doel van Podium de Kapel is het ondersteunen en stimuleren van activiteiten van culturele aard.

  • Het wil een podium bieden voor jonge talentvolle mensen op weg naar het concert- en theaterpodium om op een laagdrempelige manier ervaring op te doen.
  • Hoog in het vaandel staat hierbij de kwaliteit van de uitvoering. 

Daarnaast heeft het Duin en Kruidkoor zijn plek gevonden bij Podium de Kapel. In samenwerking met muziekschool Jaap Prinsen en Welzijn Bloemendaal is zingen op vrijdagochtend in het Duin en Kruidkoor een gewilde activiteit geworden. Ook poëzie en literatuur kunnen in de programmering worden opgenomen.

Over Centrum De Kapel

Centrum De Kapel biedt een platform voor zingeving en cultuur. Geïnspireerd raken door verschillende onderwerpen uit diverse vrijheidsbronnen. Geïnspireerd raken door de universele taal van de muziek. 

Centrum De Kapel maakt deel uit van de landelijke vereniging Vrijzinnigen Nederland. Doelstelling is het op zoek zijn naar vormen van eigentijdse zingeving en levensbeschouwing. Hierbij wordt de verbinding gelegd met wetenschap, kunst en cultuur. De vereniging is geworteld in het vrijzinnig christendom en voelt zich verwant met het religieus humanisme.

  • De stijlvolle en historische Kapel biedt u een inspirerende omgeving om gezamenlijk op zoek te gaan naar de betekenis en waarde van spirituele en religieuze inspiratiebronnen in ons leven, waarbij we nadrukkelijk openstaan voor andere religieuze bronnen.
  • Uitgangspunt hierbij is dat je mag rekenen op respect voor je mening.
  • De agenda van de zondagochtendbijeenkomsten vindt u op onze website. U kunt zich hier ook opgeven voor de Nieuwsbrief.

U bent van harte welkom!

Agenda Centrum voor Religieuze Bezinning, De Kapel

oktober 2022

Lezing: De mystieke visie van Jacob Boehme (door Kees Voorhoeve)

ZO 02 okt 10.30 uurLevensbeschouwing en Religielezing
Lezing: De mystieke visie van Jacob Boehme (door Kees Voorhoeve)

De mystieke visie van Jacob Boehme, mysticus en schoenmaker (1575 - 1624). Hij ontving diepe openbaringen van het goddelijke. Welke mystieke visie over de zin van het leven komt hierin naar voren? We kijken ook naar het proces van verlossing.
Centrum voor Religieuze Bezinning, De Kapel
Marleen Wijdeveld
Lezing: De kwetsbare democratie (door Johan de Wit)

ZO 09 okt 10.30 uurLevensbeschouwing en Religielezing
Lezing: De kwetsbare democratie (door Johan de Wit)

In lang niet alle landen is sprake van een democratisch staatsbestel, maar in Nederland wel. Echter, ook in onze democratie loopt niet alles naar wens. Het volk voelt zich niet gehoord. Leidt ons politiek stelsel tot 'n uitholling van de democratie?
Centrum voor Religieuze Bezinning, De Kapel
Marleen Wijdeveld
Sanne Langereis: Dwarsdenker Erasmus: geliefd en gehaat als ’s werelds allereerste bijbelhistoricus

ZO 16 okt 10.30 uurLevensbeschouwing en Religielezing
Sanne Langereis: Dwarsdenker Erasmus: geliefd en gehaat als ’s werelds allereerste bijbelhistoricus

Sandra Langereis, winnaar van de Libris Geschiedenis Prijs 2021, over Erasmus. Hij spande zich een leven lang in om 'swerelds eerste bijbelhistoricus te worden.De dogmatische theoloog Luther en de katholieke inquisitie gooiden roet in het eten.
Centrum voor Religieuze Bezinning, De Kapel
Marleen Wijdeveld
Judith van der Wildt en Bobbie Blommesteijn: Tijd

ZO 30 okt 10.30 uurLevensbeschouwing en Religiepresentatie
Judith van der Wildt en Bobbie Blommesteijn: Tijd

Wat doe je met de tijd die nog rest als je wegens een ongeneeslijke ziekte een einddatum meekrijgt? Die vraag stelde Judith zich toen haar vader de diagnose uitgezaaide longkanker kreeg en de tijd die nog restte geen maanden maar 7 dagen omvatte.
Centrum voor Religieuze Bezinning, De Kapel
Marleen Wijdeveld

Centrum voor Religieuze Bezinning, De Kapel
Centrum De Kapel

Foto 1 Centrum De Kapel Foto 2 Centrum De Kapel Foto 3 Centrum De Kapel Foto 4 Centrum De Kapel Foto 5 Centrum De Kapel Klik om te vergroten

Centrum voor Religieuze Bezinning, De Kapel
Potgieterweg 4, Bloemendaal
2061CT Bloemendaal


Professionals in de categorie Levensbeschouwing en Religie

Zoek een aanbieder op onderwerp persoonlijke groei gezondheid welzijn duurzaamheid

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fysiotherapie & Chiropractie Gezondheids- en vitaliteitscoaching Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing & Reading Homeopathie Horeca & Catering Hypnotherapie & EMDR Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Seksualiteit en Intimiteit Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Verlies- en rouwbegeleiding Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem
Bewust Haarlem

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!