Gitaarles Haarlem met principes vanuit Critical Alignment Yoga

 Ben Humpig Gitaarlessen | Ben Humpig
 Haarlem

Bij leerlingen, collega muzikanten zie ik dat nek, rug en schouderklachten een groot probleem vormen; zo groot zelfs dat het bespelen van hun instrument een zware belasting aan het worden is. Critical Alignment Yoga (CAY) lessen zullen juist voor gitaristen en andere musici grote waarde hebben.

In de lessen komen verschillende stijlen aan bod: van klassiek tot rock, pop, punk,  jazz, singer-songwriter, heavy metal, enzovoorts. Dat is grotendeels ook afhankelijk van wat de leerling zelf inbrengt.  De lessen worden gegeven aan kinderen en volwassenen.

  • Critical Alignement is erop gericht om door middel van oefeningen de ruggengraat en skeletdelen van het lichaam weer in hun natuurlijke stand te krijgen, waardoor men  zonder spanning vrij leert bewegen. Critical Alignment is onder meer effectief tegen klachten als nekpijn, rugpijn en zelfs RSI (CANS).
  • Kennis van de anatomie van ons bewegingsapparaat is bij Critical Alignment essentieel. Omdat het leren bespelen van de gitaar fysiek belastend kan zijn voor de leerling, is deze kennis goed toe te passen bij het geven van gitaarles. 
  • Critical Alignment helpt bij het oplossen van bepaalde technische problemen die de leerling tegen komt  bij het leren bespelen van de gitaar.
  • De meeste technische problemen los je op door gefocust te zoeken naar de juiste balans tussen ontspanning en aanspanning van bepaalde spiergroepen, en het ontwikkelen van kracht. Dit is precies wat bij Critical Alignment ook het geval is. Tevens is het zoeken naar ontspanning tijdens houdingen die men dagelijks niet gewend is aan te nemen (zoals bijvoorbeeld: het op de juiste manier vasthouden van een gitaar) een uitdaging.

De gitaarlessen zijn gericht op het individu zodat de leerlingen zich in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen en ontplooien. De lessen zijn voor beginners en gevorderden.

Over Ben Humpig

Ben Humpig is in 1994 afgestudeerd als Docerend Musicus Gitaar aan het conservatorium en geeft meer dan 20 jaar gitaarles.

Daarnaast heeft hij ruim praktijkervaring opgedaan als gitarist in diverse bands op het podium en in de studio. Ben heeft de drieënhalfjarige lerarenopleiding aan het Critical Alignment Yoga & Therapie Instituut te Amsterdam afgerond en volgt op dit moment de Critical Alignment Therapie Opleiding.

Principes uit de Critical Alignment Yoga worden ook toegepast in de gitaarlessen.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stress en Burn-out Coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding