Energiezuinig wonen en bouwen met de gemeente Haarlem

 Haarlem doet Duurzaam | Haarlem doet Duurzaam
 Haarlem

Om klimaatneutraal en aardgasvrij te worden, moeten we duurzaam wonen, leven en werken. Om dit voor elkaar te krijgen werkt de gemeente samen met partners in de stad. Haarlemmers wekken steeds meer zelf energie op, wonen comfortabel en besparen slim.

De partners in de stad zijn onder andere Kennemer Energie, dat samen met de gemeente voor collectieve zonnestroomdaken zorgt. Met de Stichting Huizenaanpak maakt de gemeente het Haarlemmers eenvoudiger hun huis te verduurzamen. Ook zijn verschillende wijkinitiatieven aangesloten en bereikt de gemeente zo Haarlemmers in de wijken.

  • Iedere vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur is het Duurzaamheidsloket geopend in het Kweekcafé (Kleverlaan 9, het Kweekcafé bevindt zich achter het witte gebouw van het NME). De medewerkers van het loket beantwoorden duurzame vragen over bijvoorbeeld energie besparen, duurzaam verbouwen, bewonersinitiatieven en financiering. 
  • Daarnaast zijn er subsidies/leningen beschikbaar voor het verduurzamen van uw woning en voor lokale initiatieven die een bijdrage leveren aan de verduurzaming van Haarlem. 

Over Haarlem doet Duurzaam

De gemeente Haarlem werkt aan een duurzame, groene en schone stad. De ambitie van Haarlem is om in 2030 klimaatneutraal te zijn, in 2040 aardgasvrij en in 2050 klimaatbestendig. Dat kan de gemeente niet alleen! Met de Groene Mug-campagne, die sinds 2009 loopt, prikkelt de gemeente Haarlemmers tot nadenken over klimaatverandering. De komende jaren voert de gemeente het duurzaamheidsprogramma versneld uit. Met een routekaart heeft de gemeente in kaart gebracht wat aardgasvrij in 2040 betekent.


Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding