De Groene Mug, gemeente Haarlem | De Groene Mug, gemeente Haarlem
De partners in de stad zijn onder andere Kennemer Energie, dat samen met de gemeente voor collectieve zonnestroomdaken zorgt. Met de Stichting Huizenaanpak maakt de gemeente het Haarlemmers eenvoudiger hun huis te verduurzamen. Ook zijn verschillende wijkinitiatieven aangesloten en bereikt de gemeente zo Haarlemmers in de wijken.
Iedere vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur is het Duurzaamheidsloket geopend in het Kweekcafé (Kleverlaan 9, het Kweekcafé bevindt zich achter het witte gebouw van het NME). Het Duurzaamheidsloket is een samenwerking tussen de gemeente Haarlem en verschillende duurzame initiatieven. De medewerkers van het loket beantwoorden duurzame vragen over bijvoorbeeld energie besparen, duurzaam verbouwen, bewonersinitiatieven en financiering. Ze kunnen ook doorverwijzen of koppelen aan een partner uit het netwerk van de Groene Mug. Ook kunt u op de website van de gemeente Haarlem veel informatie vinden over bijvoorbeeld duurzaam verbouwen, de duurzaamheidslening en subsidies:
Duurzaam verbouwen (haarlem/duurzaam-verbouwen)
Duurzaamheidslening (haarlem/duurzaamheids-lening)
Daarnaast zijn er subsidies/leningen beschikbaar voor het verduurzamen van uw woning en voor lokale initiatieven die een bijdrage leveren aan de verduurzaming van Haarlem. Kijk voor de mogelijkheden voor de financiering van uw project hier: haarlem/bewonersinitiatieven-haarlem-klimaatneutraal.
Over De Groene Mug, gemeente Haarlem
De gemeente Haarlem werkt aan een duurzame, groene en schone stad. De ambitie van Haarlem is om in 2030 klimaatneutraal te zijn, in 2040 aardgasvrij en in 2050 klimaatbestendig. Dat kan de gemeente niet alleen! Met de Groene Mug-campagne, die sinds 2009 loopt, prikkelt de gemeente Haarlemmers tot nadenken over klimaatverandering. De komende jaren voert de gemeente het duurzaamheidsprogramma versneld uit. Met een routekaart heeft de gemeente in kaart gebracht wat aardgasvrij in 2040 betekent.