Plantenasiel Haarlem | Adopteer vandaag een plant

 Plantenasiel Haarlem | Laurie, Margot en Patricia
 Haarlem

Plantenasiel Haarlem is een initiatief dat kamerplanten opvangt die niet meer in hun oorspronkelijke huis kunnen blijven. Bijvoorbeeld wanneer ze te groot gegroeid zijn, wanneer ze het niet goed doen thuis, of wanneer de eigenaar erop uitgekeken is.

Aangezien wij zelf van kringloopwinkels houden, en planten onze grote hobby zijn, kwamen wij op het idee van een plantenasiel. Natuurlijk hebben wij zelf ook eens meegemaakt dat we planten toch niet zo leuk vonden na aankoop. Maar wat moet je daar nou mee? Naar de kringloop brengen? Verkopen?

  • We kwamen op het idee om een plantenasiel te beginnen, om een uitkomst te bieden voor dit dilemma.
  • Vanaf januari 2018 werden er plannen gesmeed en vanaf februari 2018 werden de plannen concreet.
  • Wij doen dit omdat we duurzaamheid en zo groen mogelijk leven belangrijk vinden.
  • Daarnaast vinden we het ook ontzettend leuk om te doen en worden alle gedoneerde planten met liefde opgevangen en verzorgd waar nodig.

Wanneer de plant (weer) helemaal gezond is, wordt hij ter adoptie aangeboden via onze Facebook-pagina en maillijst. De nieuwe adoptievader of -moeder kan de plant zonder betaling op komen halen. Plantenasiel Haarlem is een vrijwilligersorganisatie en is niet uit op winst, maar stelt duurzaamheid en liefde voor planten als uitgangspunt.

Over Laurie, Margot en Patricia

Plantenasiel Haarlem werd in februari 2018 opgericht door Marije en Naomi, twee studentes die hun liefde voor planten willen delen met de wereld. In de loop van 2020 is het plantenasiel overgedragen aan een nieuw team: Laurie, Margot en Patricia.

  • Ik ben Laurie. Ik werk als freelance illustrator en mijn favoriete onderwerpen zijn planten en dieren. Toen ik drie jaar geleden in Haarlem kwam wonen, kwamen ook de eerste kamerplanten bij ons binnen en sindsdien is het niet meer te stoppen. Behalve van planten hou ik van kringloopwinkels, bakken, katten, boulderen en wandelen. Ik vind erwtjes en worteltjes uit een potje echt verschrikkelijk.
  • Mijn naam is Margot. Ik ben afgestudeerd bioloog en op zoek naar een passende baan in stedelijke vergroening. Onlangs ben ik in Haarlem komen wonen. Het leek mij leuk om vrijwilligerswerk te gaan doen om zo nieuwe mensen te ontmoeten. Daarnaast kan je mij niet gelukkiger krijgen wanneer ik in de aarde kan wroeten. Behalve van tuinieren hou ik van koken, (vintage) shoppen, pinguïns, door de natuur fietsen en wandelen, en netflixen op de bank. Ik ben geen fan van witlof.
  • Ik ben Patricia. Ik ben zelfstandig vertaler Engels-Nederlands en corrigeer daarnaast Nederlandstalige teksten. Eind 2019 begon ik met kamerplanten te rommelen en inmiddels is het een echte hobby geworden. Behalve van planten hou ik van paddenstoelen, sciencefiction, bord- en computerspellen, wandelen, diepzeedieren en (dag)dromen. Ik heb een hekel aan zonnebrandcrème.
Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding