Plantenasiel Haarlem | Adopteer vandaag een plant

 Plantenasiel Haarlem | Laurie, Margot en Patricia
 Haarlem

Plantenasiel Haarlem is een initiatief dat kamerplanten opvangt die niet meer in hun oorspronkelijke huis kunnen blijven. Bijvoorbeeld wanneer ze te groot gegroeid zijn, wanneer ze het niet goed doen thuis, of wanneer de eigenaar erop uitgekeken is.

Aangezien wij zelf van kringloopwinkels houden, en planten onze grote hobby zijn, kwamen wij op het idee van een plantenasiel. Natuurlijk hebben wij zelf ook eens meegemaakt dat we planten toch niet zo leuk vonden na aankoop. Maar wat moet je daar nou mee? Naar de kringloop brengen? Verkopen?

  • We kwamen op het idee om een plantenasiel te beginnen, om een uitkomst te bieden voor dit dilemma.
  • Vanaf januari 2018 werden er plannen gesmeed en vanaf februari 2018 werden de plannen concreet.
  • Wij doen dit omdat we duurzaamheid en zo groen mogelijk leven belangrijk vinden.
  • Daarnaast vinden we het ook ontzettend leuk om te doen en worden alle gedoneerde planten met liefde opgevangen en verzorgd waar nodig.

Wanneer de plant (weer) helemaal gezond is, wordt hij ter adoptie aangeboden via onze Facebook-pagina en maillijst. De nieuwe adoptievader of -moeder kan de plant zonder betaling op komen halen. Plantenasiel Haarlem is een vrijwilligersorganisatie en is niet uit op winst, maar stelt duurzaamheid en liefde voor planten als uitgangspunt.

Over Laurie, Margot en Patricia

Plantenasiel Haarlem werd in februari 2018 opgericht door Marije en Naomi, twee studentes die hun liefde voor planten willen delen met de wereld. In de loop van 2020 is het plantenasiel overgedragen aan een nieuw team: Laurie, Margot en Patricia.

  • Ik ben Laurie. Ik werk als freelance illustrator en mijn favoriete onderwerpen zijn planten en dieren. Toen ik drie jaar geleden in Haarlem kwam wonen, kwamen ook de eerste kamerplanten bij ons binnen en sindsdien is het niet meer te stoppen. Behalve van planten hou ik van kringloopwinkels, bakken, katten, boulderen en wandelen. Ik vind erwtjes en worteltjes uit een potje echt verschrikkelijk.
  • Mijn naam is Margot. Ik ben afgestudeerd bioloog en op zoek naar een passende baan in stedelijke vergroening. Onlangs ben ik in Haarlem komen wonen. Het leek mij leuk om vrijwilligerswerk te gaan doen om zo nieuwe mensen te ontmoeten. Daarnaast kan je mij niet gelukkiger krijgen wanneer ik in de aarde kan wroeten. Behalve van tuinieren hou ik van koken, (vintage) shoppen, pinguïns, door de natuur fietsen en wandelen, en netflixen op de bank. Ik ben geen fan van witlof.
  • Ik ben Patricia. Ik ben zelfstandig vertaler Engels-Nederlands en corrigeer daarnaast Nederlandstalige teksten. Eind 2019 begon ik met kamerplanten te rommelen en inmiddels is het een echte hobby geworden. Behalve van planten hou ik van paddenstoelen, sciencefiction, bord- en computerspellen, wandelen, diepzeedieren en (dag)dromen. Ik heb een hekel aan zonnebrandcrème.
Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Alexander Techniek Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Bioresonantie Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding