Er is maar één aarde, daar moeten we het mee doen

 Vereniging Milieudefensie afdeling Haarlem e.o. | Vereniging Milieudefensie
 Haarlem

Milieudefensie-Haarlem is één van de 45 lokale afdelingen van de landelijke Vereniging Milieudefensie. Begin 2017 telt de afdeling Haarlem met direct aanliggende plaatsen, circa 1400 leden/donateurs.

De visie van Milieudefensie:
Milieudefensie streeft een duurzame, schone wereld na waar het leven goed is en het draagvermogen van de aarde wordt gerespecteerd en ten goede komt aan de gehele wereldbevolking. Wij zien het als onze taak milieuproblemen te signaleren, oplossingen te agenderen en die, waar mogelijk, te helpen verwezenlijken of ervoor te zorgen dat andere organisaties dat doen. Daarbij is het mobiliseren van groepen mensen om draagvlak te laten zien en druk te zetten een belangrijke vaardigheid van Milieudefensie.

Milieudefensie streeft het volgende toekomstbeeld na: 

  • De natuurlijke rijkdommen van de aarde zijn op efficiënte wijze ingezet ten behoeve van de gehele wereldbevolking  met een rechtvaardige verdeling van de beschikbare milieugebruiksruimte voor een ieder.
  • Voldoende grondstoffen, energie, gezonde leefomgeving en natuurwaarden blijven beschikbaar voor toekomstige generaties.
  • Hergebruik, het nalaten van verspilling, minimale emissies, herwinbare energie en natuurbehoud zijn algemeen aanvaarde basisprincipes.
  • De materiële welvaart heeft een niveau waarop een prettig en veilig leven gegarandeerd is zonder dat mens en milieu ondergeschikt zijn aan de economie.
  • Met milieu, levende natuur en natuurlijke hulpbronnen wordt verantwoord omgegaan.

Volgens het VN rapport 'Onze gemeenschappelijke toekomst' : "Duurzame ontwikkeling is die ontwikkeling die voorziet in de behoefte van huidige generaties zonder daarmee de mogelijkheden voor toekomstige generaties in gevaar te brengen om ook in hun behoeften te voorzien".

Over Vereniging Milieudefensie

De Haarlemse afdeling van Milieudefensie is opgericht in 1990. De organisatie heeft een kerngroep van 11 actieve leden, die als het nodig is bij acties, steun van haar achterban kan oproepen.

Begin 2017 telde Haarlem met direct aangrenzende plaatsen bijna 1400 Milieudefensie leden/donateurs. Md-H heeft een eigen plaatselijk bestuur, en we voeren actie en/of bemoeien ons met zowel lokale activiteiten als met opgezette ‘acties’ vanuit de landelijke Milieudefensie-vereniging.

Md-H won de "Lokaal Bokaal" 2011: de gevelverlichtingsactie was toen de beste lokale actie van Milieudefensie. Omdat we ter bescherming van natuurbehoud en gezonde milieukwaliteit soms de rechter moeten inschakelen hebben we in 2007 een zelfstandig rechtspersoon opgericht: de Stichting Milieu- en Natuurbescherming Kennemerland; SMNK

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding