Inzicht in je eigen gevoel door te ervaren

 To be Me, praktijk voor inzicht in gevoel | Joke Lamers
 Haarlem

Met je hoofd kun je de verschillende opties bedenken. Het is je gevoel dat weet wat goed is voor jou. Met gevoel kun je waardevolle keuzes maken. Gevoel doet recht aan jou. 

Soms hebben we geleerd om ons gevoel uit te schakelen. Er zijn mogelijk trauma's geweest die te pijnlijk waren, zodat gevoel geparkeerd werd. We gingen overleven. Met Haptonomie kan je denken en voelen weer laten samenwerken. Met goed werkend gevoel kunnen we relaties aan. Kunnen we komen en gaan. Is er een ja en een nee. Met Haptonomie kan je je eigen pad weer helder krijgen. Vooruit  gaan zoals bij jou past. 

Het lichaam is een levende tempel voor de ziel. Het lichaam is als het voertuig waarmee je vooruit kunt. Het lichaam is het natuurlijke expressiemiddel, waardoor je kunt communiceren. Met je lichaam ga je de verbinding aan met het leven, familie en vrienden. Wel fijn als jij je lichaamsgevoel verstaat.  Ik ben een gids in jouw gevoelswereld.

Een Haptonomie-traject bij To be Me is kort maar krachtig. In 4 sessies ervaar je, hoe je gevoel werkt en hoe het anders kan. Als je het ervaren hebt en je begrijpt het, ga je anders met situaties om.

Wat is je hulpvraag en hoe is deze ontstaan. Introductie.

Hoe is het voor jou als een ander gevoel heeft voor jou? 

Hoe doe jij dat je gevoelsmatig informatie opdoen? 

Hoe heb je gevoel voor jezelf?

4 sessies van anderhalf uur en levenslang profijt van inzicht in eigen gevoel. 

Over Joke Lamers

IK ben therapeut en schrijver.  Vriendin, zus en moeder. In mijn praktijk To be Me - staat altijd de lichaamswijsheid van jou centraal. Daar werk ik mee samen, waardoor behandeling van emotionele trauma's in veiligheid kan plaatsvinden. Ik hou van resultaat.  De combinatie inzicht geven en  (lichaams)ervaring bieden - werkt

Ik heb een pakket aan effectieve methoden tot mijn beschikking: Haptonomie, Voice Dialogue, Systemisch werk, vooraal Prenatale Opstellingen, Theta-healing en Helende reizen. In overleg kijken we altijd  wat de juiste ingang is. Ervaren en kundig weet ik ook zware thematiek, met lichtheid en humor te belichten

Mijn eerste boek 'Kloppend in je vel', gaat over acceptatie van het lichaam. Mijn tweede boek komt binnenkort uit: Het naamloze leed. Gaat over de impact van ETB's (Emotionele trauma's in de babytijd) Het is mijn missie, om meer bekendheid te geven aan het belang van adequate zorg voor verwerking van babytrauma's.

In 2013 heb ik de Prenatale Opstelling ontwikkeld.
Een bijzondere vorm van systemisch werk- waarbij de tijd voor de geboorte - met terugwerkende kracht - wordt geoptimaliseerd. Het is fundamenteel herstellend en daarmee levens-veranderend. Ik ben een geïnspireerd mens die lichtvoetig door het leven wandelt. Ik ben zowel deskundig als ervaringsdeskundig.

Met 17 jaar scholing en bijna 40 jaar praktijkervaring  ben ik dankbaar dat ik dit werk doe. In mijn vrije tijd ben ik veel in mijn moestuin te vinden, ik hou van planten bloemen, lezen, film, kunst en cultuur. En natuurlijk van goed gezelschap.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding