Gezond met Homeopathie

 Homeopathie Netje Reezigt | Netje Reezigt
 Haarlem

In mijn algemene homeopathiepraktijk komen volwassenen en kinderen van allerlei leeftijden en met verschillende klachten. Uitgangspunt van homeopathie is het herstellen van een verstoorde balans waardoor klachten kunnen wegtrekken

Het menselijk lichaam zit fantastisch in elkaar en is altijd ingesteld op evenwicht en herstel. Als er klachten of gevoeligheden zijn, kan het lichaam dat meestal zelf oplossen. Soms lukt dat niet en blijven de klachten. Veel therapieën zijn erop gericht om alleen een enkele klacht te behandelen, door een reactie te onderdrukken of iets wat het lichaam mist aan te vullen.

Met homeopathie wordt gekeken naar de totale mens. Wanneer zijn de klachten begonnen, wat zou de oorzaak kunnen zijn en zijn er meer klachten? Op basis van dat totale beeld van symptomen,  gevoeligheden en reactiepatronen, wordt een homeopathisch middel voorgeschreven, wat het zelfherstellend vermogen van het lichaam in werking zet, waardoor klachten kunnen wegtrekken.

Kinderen komen met veel situaties in aanraking, waardoor ze uit evenwicht kunnen raken. Denk bijvoorbeeld aan een scheiding, verhuizing, een nieuw broertje of zusje of voor het eerst naar school. Ook worden kinderen regelmatig blootgesteld aan ziektekiemen, zoals bacteriën en virussen. Afhankelijk van hun eigen weerstand kunnen deze aanleidingen chronische of terugkerende klachtenpatronen veroorzaken. Homeopathische middelen kunnen dan een weerstandsversterkende oplossing zijn, waardoor klachten kunnen wegtrekken.

Als je zwanger bent of borstvoeding geeft, ben je vaak extra voorzichtig met het slikken van reguliere medicatie. De gezondheid van je kindje kan immers worden beïnvloed door wat je als moeder inneemt. Ook als je baby klachten heeft is het fijn om dat zo zacht en veilig mogelijk te behandelen. Homeopathische middelen kunnen dan een ondersteunende oplossing zijn voor veel klachten bij moeder en kind.

Over Netje Reezigt

Werkzaam als operatie-assistente in het Sint Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein, werd ik allergisch voor de handschoenen, de zeep, jodium. Daardoor moest ik van baan veranderen.

Ik ging HEAO Commerciële Economie studeren en had verschillende banen in het bedrijfsleven en uitzendwezen en later bij het Geboortecentrum Amsterdam. Maar de gezondheidszorg, mijn passie, bleef trekken. 

Voor mijn allergieën zocht ik hulp in het alternatieve circuit en zo kwam ik bij een homeopaat terecht. Ik werd direct gegrepen door het feit dat niet alleen een klacht wordt behandeld, maar de mens als geheel. Ik voelde hoe ik me beter in mijn vel ging voelen en klachten wegtrokken. Gegrepen door deze holistische benadering ben ik een vijfjarige studie Klassieke Homeopathie aan de opleiding Atalanta in Amsterdam gaan doen en studeerde in 2000 af.

Meteen daarna ben ik gestart met een homeopathiepraktijk, in eerste instantie verbonden aan het Geboortecentrum Amsterdam, waardoor ik veel baby’s en kinderen behandelde. Daarna opende ik een tweede algemene praktijk in Abcoude. Nog steeds werk ik in Amsterdam en in Abcoude en nu ook in Haarlem. In mijn huidige fulltime praktijk komen mensen en kinderen van allerlei leeftijden met veel verschillende klachten.

Gezondheidszorg is mijn passie; de homeopathische benadering van de mens als geheel, met aanpakken van de oorzaak en klachten zien als vertaling van een onderliggende balansverstoring, voelt als de enig juiste en complete wijze van behandelen en genezen.

Ik volg de nieuwste ontwikkelingen binnen de homeopathie. Het studeren houdt nooit op.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding