Loopbaan en studie-(keuze) begeleiding bij hooggevoeligheid

 Fleur Smelt, Begeleiding&Inspiratie | Fleur Smelt
 Haarlem

In de begeleiding en de inspiratie die ik bied, staat altijd ons ‘zijn’, ons wezen centraal. 

Wie wij zijn, onze natuurlijke aard, is uniek en perfect. En eigenlijk ook heel gewoon en dichtbij.  Door te ont-dekken wat het is dat ons van nature goed af gaat en gelukkig maakt, wat bij ons past, waar wij naar verlangen en door uit te vinden wat ons tegenhoudt om deze dingen (weer) te doen, komen we op ons ‘levenspad’. En kun je het leven leiden en het werk doen dat bij je past. Waardoor je  vanzelf je bijdrage levert in dit leven. Ik doe niets liever dan je bij deze ontdekkingstocht te begeleiden en inspireren. 

Graag begeleid ik je bij het omgaan met hooggevoeligheid in je leven en werk.
Ongeveer één op de vijf mensen is hooggevoelig of hoogsensitief (HSP). Het is een kwaliteit die voor jezelf, voor je omgeving en de maatschappij van belang is. Maar vaak wordt het niet zo ervaren. En hebben we er vooral last van. We voelen ons eenzaam en anders. En we hebben het gevoel het niet allemaal aan te kunnen, zwak te zijn en niet te voldoen aan  de verwachtingen van de maatschappij. Dit leidt tot een negatief zelfbeeld en heeft als gevolg dat veel hoogsensitieve mensen ofwel een teruggetrokken leven leiden of zich zo goed mogelijk aanpassen aan de gangbare normen. Dit aanpassen is zwaar en kan leiden tot een burn-out of overspannenheid. In beide gevallen betekent het dat je niet in staat bent om je op je eigen manier uit te drukken in het leven en jouw specifieke kwaliteiten en gaven aan te bieden.

Voor wie?
Als je hooggevoelig bent, als je studeert en vastgelopen bent. Of als je in een latere fase van je bestaan verkeert en het gevoel hebt vastgelopen te zijn, ‘geleefd’ te worden.

Wil je meer weten? Bel, mail of kom langs voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.

Over Fleur Smelt

Mijn leven is een zoektocht geweest. Een zoektocht op het gebied van werk, zingeving en onze werkelijke aard.

Ik heb na mijn studie Nederlands Recht tien jaar juridisch werk gedaan. In mijn werk was ik eigenlijk altijd bezig met mensen en processen. Al tijdens het eerste jaar van mijn studie kwam ik in aanraking met spirituele en filosofische stromingen en heb ik mijn eerste stappen op het pad van zelfonderzoek en spiritualiteit gezet.

Zo rond mijn 32e, na de geboorte van mijn tweede dochter, ben ik mij gaan omscholen in het begeleiden van mensen en processen en heb ik de driejarige opleiding tot trainer/coach bij het ITIP gevolgd en meerdere andere trainingen en opleidingen. Na gewerkt te hebben voor een aantal instellingen en projecten ben ik mijn eigen praktijk als loopbaan- en studie-(keuze) begeleider begonnen.

Inmiddels was via een achteringang Een cursus in wonderen op mijn pad gekomen, een radicaal non-dualistisch spiritueel pad en een zelfstudiesysteem dat eeuwenoude wijsheden combineert met diepgaande beginselen uit de psychologie. Na enig tegenstribbelen werd mij duidelijk dat dit mijn spirituele pad is en ben ik dagelijks bezig met het lezen en toepassen van de beginselen uit de Cursus. 

In 2008 heb ik de opleiding tot HSP (High Sensitive Person)- begeleider gevolgd bij het EszenzZ Centre in Amsterdam en heb ik mij bij dit centrum aangesloten. Sindsdien begeleid ik veel mensen die hooggevoelig (en/of hoogbegaafd) zijn. Ongeveer in dezelfde periode ben ik begonnen met het schrijven van interviews. Weer later zijn daar de videoportretten bijgekomen. Beide zijn een prachtig middel om te ontdekken wat ons werkelijk drijft, waar onze dromen en ambities liggen en wat de weg is die wij te gaan hebben in het leven.

In 2010 is Yoga op mijn pad gekomen. Het lichaam als ingang naar thuiskomen bij je Zelf was mij onbekend maar voelde heel vertrouwd. In een tijd van stress en verandering hielp het beoefenen van Yoga mij om iedere keer weer naar binnen te gaan en terug te keren naar stilte. Een paar jaar later heb ik de driejarige opleiding tot Transformatief yogadocent gevolgd. Inmiddels geef ik meerdere soorten yoga. In mijn lessen zijn de houdingen nooit een doel op zich maar een middel om in je lichaam te komen en contact te krijgen met wat er speelt.

Door al mijn activiteiten loopt mijn eigen zoektocht als rode draad. Een zoektocht die mij veel gebracht heeft: het inzicht dat we altijd al thuis ZIJN en dat we alleen dan vrijheid ervaren als we het leven aangaan, als we JA zeggen. Ik ben nog steeds lerende en op weg. En doe niets liever dan mijn kennis en ervaring te delen.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding