Holistisch Gezondheidstherapeut

 Natuurlijk Heelzijn | Lopje Höcker
 Santpoort Noord

Holistische Gezondheidstherapie werkt complementair aan gezondheidsherstel op alle niveaus van energie: fysiek, etherisch, gevoelens, gedachten en bewustzijn. De therapie richt zich op het behandelen van oorzaken van klachten. 

Oorzaken van klachten zijn in het leven ontstane beschadigingen, zwaktes, verstoringen of belastingen, die zich zowel in het lichaam, in de geest als op energetisch gebied kunnen bevinden. Denk bijvoorbeeld aan de belasting van schadelijke stoffen die we binnenkrijgen of een onbalans in de vitaminen- of hormoonhuishouding, maar ook de negatieve invloed van belastende gevoelens of gedachten. Op alle verstoorde aspecten wordt gewerkt, om zowel de lichamelijke als de geestelijke gezondheid te herstellen. Een klacht, hoe chronisch en van welke aard dan ook, verdwijnt als de oorzaken ervan zijn verwijderd. 

Als aanvulling in de praktijk geef ik, naast Holistische Gezondheidstherapie, ook aromatherapie massage. Deze holistische massagevorm werkt met essentiële oliën. De combinatie van de werking van de oliën en de verschillende massagetechnieken die worden gebruikt, geeft ontspanning en tegelijkertijd stimulatie van het hele systeem om beter te functioneren.

Over Lopje Höcker

Naast analist op een medisch microbiologisch laboratorium ben ik sinds 2010 ook Holistisch Gezondheidstherapeute met praktijk aan huis.

In 2004 behaalde ik mijn diploma voor het VWO profiel Natuur en Gezondheid, waarna ik startte met een HBO studie in het laboratorium onderwijs. Beide scholingen waren natuur en medisch gericht, daar waar mijn interesse lag en nog steeds ligt. Maar mijn interesse ontwikkelde zich verder dan dat wat ik in de wetenschap geleerd had.

Bij een naaste zag ik dat klachten konden verdwijnen via een andere aanpak dan de reguliere weg. Ik kwam in aanraking met de holistische visie; een visie waarbij er veel breder gekeken wordt naar de mens, niet alleen naar het lichaam op zichzelf. Zo kwam de Holistische Gezondheidstherapie op mijn pad.

  • Holistische Gezondheidstherapie geeft mij veel inzicht in lichaam en geest en hoe ons lijf in relatie staat met innerlijke processen en invloeden van buitenaf. Werken met mensen en de meest uiteenlopende toepassingen, zowel alternatief als regulier, blijft boeiend en inspirerend. Ook heb ik goede ervaringen met het behandelen van dieren.

Ik ben aangesloten bij de BATC. Hiermee worden afhankelijk van uw pakket meestal (een deel van) de consulten vergoed. Zie batc voor de lijst met verzekeraars. Tot in de praktijk!

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding