Acupunctuur, Gynaecologie, Esoterische Acupunctuur, Osteopathie | Haarlem

Rosalind Vermeulen behandelt met Acupunctuur, Esoterische Acupunctuur en technieken vanuit de osteopathie.                     
Heb je ongemakken tijdens je zwangerschap?
Mijn specialisatie is het begeleiden van IVF, IUI, ICSI trajecten en het ondersteunen naar de natuurlijke zwangerschapswens. Het verbeteren van de vruchtbaarheid van vrouwen én mannen kan met acupunctuur en kruiden een groot verschil uitmaken. Verder behandel ik alle vrouwen ongemakken rondom de menstruatie tot vleesbomen en overgangsklachten.

Bij de natuurlijke zwangerschap bekijk ik de folliculaire en luteale fase. Ik kijk naar de temperatuur curves van de cyclus en reguleer, indien nodig de cyclus met acupunctuur en Chinese Kruiden. Soms moeten eerst de bloedklonters opgelost worden. Daar zijn baarmoeder opschonende kruiden voor nodig. Acupunctuur haalt de spanning op de eileiders weg. Ik werk met Mizan therapie, dit is fertiliteits massage om de baarmoeder doorbloeding te verbeteren. Chinese kruiden, zet ik in voor het verbeteren van de dikte van het baarmoederslijmvlies en voor een goede innesteling. Acupunctuur is ideaal om tot rust te komen bij spanningen en onrust.

Ik heb ervaring met postnatale depressie. Ik help je om weer jezelf te voelen.

Denk aan ongemakken als:

 • Pijn ondersteunen bij bevallen
 • Stuitligging
 • Preventie van een miskraam
 • Misselijkheid bij zwangerschap
 • Gespannen borsten
 • Emoties rond de zwangerschap
 • Bekkeninstabiliteit bij de zwangerschap
 • Lage rugpijn bij zwangerschap
 • Voeding tijdens de zwangerschap
 • Indaling van het kind
 • inductie, op gang brengen op een natuurlijke wijze
 • Postnatale depressie
   
 • Endometriose 
 • te lange of korte cyclus
 • te veel bloedverlies
 • PMS klachten als depressie, irritaties, emotie dips en vermoeidheid
 • Overgangsklachten
 • Vleesbomen en eierstok kistes

Over Rosalind Vermeulen | Haarlem

Ik ben Rosalind Vermeulen en ik ondersteun mensen bij hun fysieke klachten, vaak in relatie tot een emotionele disbalans.  Mijn specialisatie is Gynaecologie en heb hiervoor een masteropleiding gevolgd. Ik ontwikkel me sinds 15 jaar als therapeut en integreer de methode Osteopathie Frank de Bakker in mijn acupunctuur behandelingen. 

Wat maakt de acupunctuur praktijk net wat anders?
Dat is de combinatie van osteopathie en (Esoterische) acupunctuur. Op deze manier behandel ik lichaam en geest samen, spiritueel en fysiek. Het is de kunst om de balans te vinden.

 • Ik werk samen met Wim Voorbij. In 2021 geven wij samen cursussen in Haarlem met het doel te leren wat je zelf kunt doen om gezond te blijven. De cursus is tevens behandeling en onderzoek naar het behandelen van de chakra's. Chakra's vind je rondom de zenuwplexussen. Een behandeling met esoterische acupunctuur versterkt de verbinding met het bewustzijn en kan iemand de kracht van gedachten en gehechtheid aan bepaalde emoties herkennen.
 • Ik heb vele nascholingen gevolgd, en hou van afwisseling in het werk; elke behandeling is anders en persoonlijk afgestemd. Geen vaste acupunctuur patronen, maar een integratie van kennis, kwaliteit, gevoel en doorzettingsvermogen om zo goed mogelijk te ondersteunen.

Zhong Jiao Acupunctuur is lid van de beroepsvereniging Zhong en de consulten worden voor een groot deel vergoed.

Agenda Zhong Jiao Acupunctuur


Professionals in de categorie Zwangerschapsbegeleiding

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Astrologie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Filosofie Financiële dienstverlening Fysiotherapie Gezondheids- en vitaliteitscoaching Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Horeca & Catering Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Rituelen en Ceremonies Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Verlies- en rouwbegeleiding Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem
Bewust Haarlem

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!