DO 14 dec  |  19.30 - 22.00 uur

Opstellingen met het thema miskraam

  • Constellations at work | Mia Macke
  • 20,00 | voor gebruik faciliteiten, + een bijdrage voor de inhoud naar draagkracht en eigen waardebepaling

Een miskraam heeft veel meer invloed en gevolgen dan mensen zich realiseren. Vaak wordt de pijn om het verlies weg gerationaliseerd. Het enige dat dit kind wenst is erkenning, liefde. En dat is helend.

Vaak hebben mensen verschillende gedachten over een miskraam, zoals "het was toch niet goed, het is maar beter zo", "ik ben maar zo kort zwanger geweest", "ik heb het wel verwerkt." Uit de praktijk van het opstellingenwerk blijkt dat er allerlei emoties kunnen spelen. Het niet-geboren kind is een duidelijk aanwezige energie. Soms is het niet bekend dat er een miskraam is geweest, en zelfs dan is deze energie er.

  • Vaak kunnen man en vrouw er niet samen over rouwen, voor mannen is het vaak nog abstracter dan voor vrouwen. Vrouwen kunnen zich daar erg alleen in voelen staan.
  • Soms sluiten mensen hun hart (gedeeltelijk), waardoor hun hart minder open staat voor de volgende kinderen.
  • Soms is er sprake van schuldgevoel, omdat het kind eigenlijk niet welkom was op dat moment.
  • Vaak is er zwaarte.
  • Soms is er een soort wanhoop bij (een van) de ouders: dit kind wilde niet eens komen.
  • Soms besluit het kind om te vertrekken om een probleem voor de ouder(s) op te lossen.
  • Kinderen die na de miskraam zijn geboren dragen soms de last van het verdriet van (een van) de ouders.

In een opstelling kan er ruimte komen voor het verdriet van de ouders. Het niet-geboren kind kan een plek in het hart van de ouders krijgen.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Biografisch werk & Verhalen Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Mediation Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke verzorging Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stress en Burn-out Coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding