Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

ZO 26 nov  |  10.30 - 12.00 uur

Lezing: God is in de mens. Een inkijk in het alevitisme aan de hand van poëzie.

  • De Kapel, Centrum voor Zingeving en Cultuur | Mahmut Erciyas
  • U hoeft zich niet aan te melden
  • 10,00 | Richtbedrag ter dekking van de kosten. Uw vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld

Alevieten vormen de grootste religieuze minderheidsgroep onder Nederlanders met wortels in Turkije. Bij het grote publiek is echter weinig bekend over het geloof van alevieten: het alevitisme. Wat is het alevitische beeld van God, de mens en de natuur? Hoe ziet de geloofspraktijk van het alevitisme eruit?

Mahmut Erciyas heeft een boek geschreven waarin hij antwoord geeft op deze vragen: God is in de mens. Een poëtische inkijk in het alevitisme. Mahmut geeft u tijdens deze lezing een inkijk in de geloofsleer en -praktijk van het alevitisme aan de hand van religieuze gedichten.

Mahmut Erciyas (1975) is historicus en werkzaam als ad viseur in het sociaal domein bij de lokale overheid. Eerder schreef hij de boeken Ver van huis en haard. Een geschiedenis van de Turkse en Spaanse gastarbeiders in Oss in de jaren zestig en zeventig en Carina Thuijs en het bloedbad van Sivas.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Biografisch werk & Verhalen Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Mediation Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke verzorging Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stress en Burn-out Coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding