Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

ZO 14 apr  |  10.30 - 12.00 uur

Een weg naar god-loos bidden. Lezing door Meindert Boersma

  • De Kapel, Centrum voor Zingeving en Cultuur | Meindert Boersma
  • U hoeft zich niet aan te melden
  • 10,00 | Richtbedrag ter dekking van de kosten. Uw vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld

Meindert Boersma was lange tijd verbonden aan de vrijzinnige geloofsgemeenschap De Woudkapel te Bilthoven. Naast poëzie publiceerde hij onder andere over het Thomasevangelie en de Vietnamese zenmeester Thich Nhat Hanh.

Zijn nieuwste boek Een brug van fluweel gaat over ‘bidden zonder God’. Maar kan dat wel en wat bedoelen we daarmee? Is het niet goddeloos en onmogelijk? In het boek komen verschillende stromingen voorbij die ten grondslag liggen aan wat bidden op die manier kan zijn. Dit wordt toegelicht aan de hand van mensen als Einstein, Spinoza, Sölle, Thomas Merton en anderen.

Het boek geeft een heel persoonlijke kennismaking die het moderne meer seculiere levensgevoel wil honoreren. Het kan ook uitdagend en uitnodigend zijn voor wie tegen de grenzen van zijn of haar bid-geloof oploopt.

  • Op deze ochtend wil de inleider ons laten kennismaken met verschillende aspecten rond god-loos bidden. 

Meindert Boersma gaf na zijn studie les aan de oecumenische Pedagogische Academie De Klokkenberg in Nijmegen. Daarna werkte hij als NH/PKN predikant in Loppersum en Barendrecht. Vanaf 1984 tot zijn emeritaat was hij verbonden aan de vrijzinnige geloofsgemeenschap De Woudkapel in Bilthoven. Hij publiceerde enkele bundels poëtische gebeden en de dichtbundel Berkenrag en andere gedichten. De wereld van de gnostiek en met name het Thomasevangelie beïnvloedde hem sterk. Rode draad in zijn leven is de heilzame spanning tussen toeschouwer-zijn en deelnemer worden, overgave. Al vanaf zijn studie wordt hij gegrepen door de vraag hoe openbaring zich in het bestaan manifesteert. 

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding