Shaking Medicine is een oeroude techniek die contact maakt met de instinctieve mechanismen van het menselijk lichaam. De technieken zorgen ervoor dat het lichaam in contact is met de primaire en meest natuurlijke staat van zijn.

Dit mechanisme is in de loop van miljoenen jaren geëvolueerd als een schoonmaak voor het zenuwstelsel. Het zorgt voor optimalisering van de algemene gezondheid en het brengt het lichaam en zenuwstelsel in een staat van rust. Deze beoefening is voor alle leeftijden geschikt. De technieken zorgen ervoor dat op de meest natuurlijke wijze onder andere stress, angst, trauma (die een grote invloed hebben op allerlei kwalen) kunnen worden losgelaten. 

Na verwelkoming wordt de workshop geïntroduceerd met de nodige (achtergrond) informatie over de technieken, en alles wat verder belangrijk is om te weten. Je hoeft niets voor te bereiden en zorg er voor dat je comfortabele kleding draagt (niet te warm, niet te koud). De opbouw van de workshop bestaat uit verschillende technieken die worden toegepast.

Dit houd in:

  • Het losmaken van het fysieke lichaam samen met de adem
  • Yoga houding en Qi Gong oefeningen om echt aanwezig te raken in het lichaam
  • Het bewust laten shaken en het los bewegen van het lichaam, met muziek!
  • Vanuit daar neemt het lichaam het over, en zullen in verschillende houdingen de trilling ontdekt worden.

Er zal een uitgebreide en diepe ontspanning aan het einde zijn om alle beweging te kunnen verwerken Joeke (en jouw lichaam!) begeleiden je hier volledig doorheen, je hoeft nergens over na te denken.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding