Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

DI 11 jun  |  20.00 - 21.30 uur

Zingen en Stilte: Taizé, Iona & Chants

  • Stadsklooster Haarlem | Jan-Hendrik Veenkamp
  • 15,00 | gratis voor HaarlemPas houders

Maandelijks, op de dinsdagavond, kun je je in de Waalse kerk te Haarlem onderdompelen in een bad van zang en stilte.

We zingen liederen uit diverse tradities:  Taizé, Iona, liederen uit het Midden-Oosten maar ook uit Noord-Amerika en Afrika. De gemeenschappelijke noemer is dat deze liederen oorspronkelijk gebeden en meditaties waren. Maar ook door ze heden ten dage op een repetitieve manier te zingen, kunnen ze rust en vrede brengen. Iedereen die zich hiertoe aangetrokken voelt, is welkom. Zangervaring is niet vereist. Je hoeft geen noten te kunnen lezen;  je ontvangt een tekstvel met de liederen die we zingen. Ook ervaren zangers kunnen volop genieten van deze bijeenkomsten.  

  • De Taizé avonden worden begeleid op piano door Jan-Hendrik Veenkamp die inmiddels een begrip is in Haarlem wat betreft Taizé en dit op een uiterst bezielde manier vormgeeft.

Reserveer vooraf een ticket via de link stadskloosterhaarlem.nl


Meer agenda van Stadsklooster Haarlem
BosExperience | een reis naar jouw innerlijke natuur
DI 25 jun |
19.45 uur
Workshop
Mindfulness en Compassie
BosExperience | een reis naar jouw innerlijke natuur
Ga met zonsondergang op ontdekkingsreis door de diverse natuurgebieden rondom Haarlem en ontdek ook weer je eigen natuur. Thema: Oog van de Stilte
Stadsklooster Haarlem Claire Bos | BosJunkie
Stiltemeditatie in de Kapel in Bloemendaal met aansluitend Labyrintloop
WO 26 jun |
09.00 uur
Retraite
Meditatie
Stiltemeditatie in de Kapel in Bloemendaal met aansluitend Labyrintloop
Maak je meditatie nog krachtiger door deze combinatie van een half uur stilzijn en aansluitend een labyrint te lopen. Stadsklooster Haarlem geeft je de gelegenheid om het Klassieke Labyrint te lopen.
Stadsklooster Haarlem Intlabyrint
Lange Tafels op Zondag
ZO 07 jul |
10.30 uur
Evenement
Levensbeschouwing en Religie
Lange Tafels op Zondag
Lange Tafels op Zondag is een bijeenkomst op niet-religieuze basis. We horen een filosofische voordracht, er is muziek, we luisteren naar een interview en we sluiten af met een bring-your-own lunch.
Stadsklooster Haarlem
Theeceremonie in het Shaolin Centrum
WO 10 jul |
09.30 uur
Workshop
Meditatie
Theeceremonie in het Shaolin Centrum
Een keer per maand ben je welkom om een kop thee te komen drinken tijdens de theeceremonie in het Shaolin Centrum in Haarlem.
Stadsklooster Haarlem Ronald Saarloos
Thuis onder de Sterren | Teken- en bewegingsworkshop
DO 11 jul |
19.30 uur
Evenement
Natuurbeleving en Natuurcoaching
Thuis onder de Sterren | Teken- en bewegingsworkshop
In deze teken- en bewegingsworkshop ontdek je de betovering van de sterrenhemel. Je gaat samen met anderen sterrenbeelden tekenen en de bewegingen van de hemellichamen ervaren.
Stadsklooster Haarlem Frithjof de Zwart
Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding